Nu se pot recupera banii cheltuiti pe medicamente in timpul spitalizarii

Ultima actualizare: 14-05-2012 01:53

"V-am da inapoi banii cheltuiti in timpul spitalizarii, dar, suntem in plina criza."


Este raspunsul pe care il primesc bolnavii care isi cer in baza Legii Paveliu rambursarea cheltuilelor cu medicamentele, materialele sanitare si investigatiile facute in institutiile de sanatate. In majoritatea spitalelor, cererile pacientilor se aduna vraf si cam atat.  

La Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu din Capitala, sase bolnavi operati pe cord isi cer banii dati pe dispozitivele cardiologice. Valoarea totala - 750 milione lei.  

Reprezentantii Institutului au declarat ca au analizat cererile. iar majoritatea sunt anterioare aparitiei Legii Paveliu. 

Chiar si asa, reprezentantii pacientilor merg mai departe. Acestia spun ca in ultimii doi ani, in intreaga tara, 2600 de cardiaci si-au platit implanturile, desi exista un program national care deconteaza dispozitivele. Adica bolnavii au achitat 30 de milioane de euro.

La Timisoara se misca inca lucrurile. Din opt cereri de rambursare depuse anul trecut, cinci au primit aviz favorabil  abia in ianuarie.  

Banii returnati catre bolnavi provin exclusiv din bugetele proprii ale spitalele, pentru ca atat Casa de Asigurari, cat si Ministerul Sanatatii nu dau niciun ban in plus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO