Furtuni violente in jumatate de tara! Acoperisuri smulse si inundatii

Dată publicare: 14-06-2010 00:00
Dată actualizare: 30-09-2012 22:18


Nord-vestul Romaniei, sub asediul furtunilor viole...
Acoperisuri smulse, copaci cazuti si vant puternic...

Furtuni violente, cu vant in rafale de 75 de kilometri la ora au maturat localitatile din vest, centru si nord-est. Tabloul a fost intregit de trasnete asurzitoare, fulgere amenintatoare, ploi si grindina.

Multe acoperisuri au fost pur si simplu rupte, iar in cadere au facut praf cel putin 10 masini.

La Oradea, cerul a fost acoperit de nori fricosatori si in scurt timp peste oras s-a abatut potopul. Au cazut 30 de litri de apa pe metrul patrat iar temperatura a scazut brusc cu 10 grade Celsius.

Panica si la Sibiu. Aici a dat cu piatra iar vantul a luat pe sus acoperisuri.  Un hypermarket a fost inundat iar strazile s-au transformat in balti imense.

S-au rupt norii si la Satu Mare. In timp ce pietonii surprinsi de vijelie isi cautau speriati adapost, soferii au avut nevoie de curaj ca sa conduca desi din toate partile cadeau crengi rupte de vant si chiar arbori.

La Bistrita, rafalele de vant si ploaia torentiala i-au speriat pe multi. Asa ca lumea a sunat in disperare la 112. Bucati de tabla si de lemn rupte de pe o cladire au cazut direct peste o masina pe care propietarul abia a scos-o din service.

Un alt sofer, pe care furtuna l-a prins in mers, si-a vazut moartea cu ochii cand bucati dintr-o salcie uriasa s-au prabusit peste masina lui. Femeia care statea in dreapta lui a fost usor ranita.

Au fost de ajuns 30 de minute de ploaie torentiala pentru ca apa sa puna stapanire pe un sat intreg din judetul Hunedoara. Localnicii au privit ingroziti cum torentele au navalit de pe versanti, direct la ei in curte.

Furtuna mare si peste granita la vecinii unguri. Vijelia a stricat reteaua electrica si tot sistemul informatic din vami a fost la pamant. Autoritatile maghiare au oprit traficul la frontiera, iar soferii au format cozi kilometrice.
 

 

Tags: furtuni, vijelii,


VIDEO PROTVPLUS.RO