Romania l-a condamnat, CEDO i-a dat dreptate. De 8 ani e in puscarie

Dată publicare: 14-06-2010 00:00
Dată actualizare: 05-08-2012 16:16


De opt ani de zile de cand sta in puscarie, un tanar n-a renuntat nicio clipa sa sustina ca este nevinovat. A ajuns pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, iar instanta a condamnat Romania sa-i plateasca 10.000 de euro si sa-i rejudece cauza.

Razvan Bulfinsky a ajuns dupa gratii in urma unui dosar in care acuzarea a vorbit despre cea mai mare captura de pastile ecstasy.

De opt ani sta in puscarie pentru o fapta pe care sustine cu tarie ca nu a comis-o. Avocatul lui Razvan spune ca agentii antidrog au plasat la locul intalnirii o punga plina cu 2.000 de tablete ecstasy.

Pentru ca au vrut sa le cumpere, potrivit acuzatiilor, Razvan si prietenii lui au fost arestati ca traficanti. A fost o decizie impotriva legii, este de parere aparatorul inculpatului.

Tanarul a apelat la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului. Rapsunsul primit: instantele din Romania au gresit pentru ca nu i-au audiat nici pe agentii sub acoperire, nici pe colaboratorii acestora si nu au cercetat acuzatiile inculpatilor care au sustinut ca sunt victimele unei inscenari.

Decizia CEDO duce la rejudecarea procesului cu inculpatul in stare de libertate. Pana in acest moment, insa, tanarul n-a fost eliberat.

Daca se va stabili ca magistratii si procurorii care s-au ocupat de acest caz au gresit, va fi prea tarziu pentru ca cineva sa si plateasca. Faptele s-au prescris.


VIDEO PROTVPLUS.RO