Noi campanii pentru promovarea vaccinării anti-COVID. În Ciugud, oamenii primesc serul în propriile case

Dată publicare: 14-05-2021 19:20
Dată actualizare: 14-05-2021 19:33


Maratoanele pentru vaccinări, poate cel mai de succes model de până acum, pentru a convinge populația să se imunizeze anti-COVID, sunt organizate din nou, în mai multe orașe din țară.

În județul Alba, în comuna Ciugud, autoritățile au organizat vaccinarea chiar acasă la oameni. Echipele mobile au mers din poartă în poartă. Peste 110.000 de persoane, s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

În comuna Ciugud, din Alba, oamenii aşteptau cu nerăbdare echipele de vaccinare. Au fost organizate puncte temporare de vaccinare în curtea unor localnici.

Dan Lungu, purtător de cuvânt Primăria Ciugud: "Mergem din poartă în poartă. Noi sperăm că prin această acţiune, care este testată în premieră la nivel naţional, să vaccinăm pe zi minim 50 de persoane."

Serul utilizat pentru imunizare este Pfizer.

Cu o oră înainte de deschiderea centrului de vaccinare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, peste 300 de oameni stăteau deja la rând.

Şi la Cluj-Napoca s-a dat startul la maratatonului de vaccinare.

În doar câteva minute de la deschiderea maratonului, la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca s-au aşezat la rând zeci de persoane. Autorităţile speră că până la finalul acestei luni, procentul de persoane imunizate din oraş să ajungă la 50%.

La fel ca la prima ediţie a maratonului de vaccinare de la Timişoara, zeci de persoane s-au aşezat la coada cu o oră înainte.

Chiar dacă este un maraton de rapel, cei care nu au apucat în urmă cu trei săptămâni să se vaccineze o pot face acum cu Johnson and Johnson. De altfel, orice persoană care doreşte să se vaccineze poate beneficia de un control EKG gratuit.

O familie de români stabilită în Belgia a venit la Timişoara special pentru a se vaccina.

Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă: "Vom merge cu caravana mobila la orice persoană nevaccinabilă, am primit deja liste de la primărie."

Maratonul vaccinărilor va continua şi săptămâna viitoare.

Tags: vaccinare, ciugud,


VIDEO PROTVPLUS.RO