Muzeele high tech ale Romaniei. Viziteaza Pelesul din fata calculatorului

02-05-2012 07:44


Panouri touch screen, solutii multimedia si softuri diverse. Nu vorbim despre un targ de tehnologie, ci de muzee care prezinta istoria Romaniei.

Desi, in mod normal, ne aduc aminte de lucruri vechi si demult apuse, si muzeele noastre au intrat in secolul XXI.

Centrul Brasovului a ajuns aplicatie pe touch screen, Biserica Neagra poate fi luata acasa in buzunar pe un stick, iar Castelul Peles poate fi vizitat de oriunde, de pe laptop.

Toate aceste gadgeturi de ultima generatie au fost instalate in Bastionul Postavarilor din Brasov. Galeria digitala are 3 etaje, unde se afla 3 mese si 13 sevalete multitouch. Turistii au astfel posibilitatea sa exploreze orasul printr-o simpla atingere a ecranului. Principala atractie o reprezinta doua dispozitive cu gigapanorame.

Din turnul Bisericii Negre rasuna cel mai mare clopot din Romania, dar cum acesta nu poate fi vizitat, pe un panou digital il putem vedea..., dar si panorama din turn.

Turistii care ajung la Biserica Neagra isi pot cumpara si un fotocard de cativa centimetri, cu o multime de poze.

Si pe site-ul Castelului Peles exista un complex tur virtual. Cei mai multi vizitatori il acceseaza de pe telefoanele mobile, asta pentru ca este disponibil si pe platforma android.

Administratorii muzeului spun ca au zilnic peste 2.000 de accesari.

De cand Castelul Peles a intrat in lumea virtuala, numar accesarilor pe site a crescut cu 500%. In plus, s-au inregistrat si mult mai multi vizitatori interesati de acest obiectiv turistic.