Ministrul Muncii a aflat de la ProTV ca un baietel a ramas fara certificat de nastere si alocatie din cauza unui functionar

Ultima actualizare: 08-01-2015 00:06

Ministrul Muncii a cerut rezolvarea urgenta a situatiei lui Marian, un baietel de 8 ani din Bucuresti, care nu are certificat de nastere si nu primeste alocatie.

Un functionar neatent a crezut ca este fata si i-a completat gresit documentul. Cazul aceste familii greu incercate a starnit multa emotie si printre telespectatorii nostri. Mama a primit ajutor sa treaca iarna cu bine. Iar un logoped a promis ca il va ajuta pe copilul care, dupa un atac de panica, a amutit.

Marinica avea patru ani, cand si-a pierdut zambetul si a incetat sa vorbeasca. El si fratele lui mai mare semanau la chip cu mama lor, asa ca tatal, care nu i-a dorit si nu i-a recunoscut niciodata, ii batea cumplit. Copilul a suferit un soc. Dupa ce a plecat in lume de langa partenerul bataus, mama a cerut, in instanta, certificate de nastere pentru ambii baieti.

"La Vali, dosarul s-a finalizat in 5 ani. Dar la Marinica, un functionar a trecut in acte "sex feminin"- pentru ca in poze copilul avea plete - si documentul a fost anulat. Procedurile au fost reluate si de atunci au trecut aproape 4 ani. Singurul sau document este un certificat constatator al nasterii unui baietel de 2900 de grame, fara nume si prenume. De atatia ani, n-a putut primi alocatie, n-a fost inscris la scoala, iar mamei i s-a refuzat pensia monoparentala" a relatat Adriana Stere, corespondent ProTV.

"Am fost la Protectia Copilului. Mi-au spus ca daca nu am definitivate actele nu pot, ca nu se face pentru un singur minor", a explicat Liliana Vasiliniuc, mama lui Marian.

Ministrul Muncii a vazut cazul la Stirile Protv si a cerut lamuriri la Protectia Copilului."M-au sunat de la Ministerul Muncii, mi-au spus ca ii vor face urgent certificatul de nastere", a povestiti mama copilului.

Drepturile banesti nu vor fi virate retroactiv, decat pe 12 luni. Asa ca ajutorul primit de la oamenii buni care le-au inteles suferinta este binevenit. "M-au sunat foarte multi oameni, le-am dat contul de alocatie al lui Valentin. Din Suedia, din Italia, o batrana care a spus ca va pune lunar cate 100 de lei, si pentru Marinica. Sa le dea D-zeu sanatate", a povestit femeia.

Mama isi doreste acum numai putere, sa ii creasca demn pe cei doi. "In viata trebuie si sa muncesti, nu doar sa primesti", spune femeia.

A refuzat si azi sa ii lase pe frati la camin si i-a spus parintelui de acolo ca vrea sa munceasca. "Nu i-am lasat 4 ani de zile, n-am sa-i las nici de acum", spune ea.

Partea cu dragostea e deja rezolvata ca aceasta familie sa ramana unita, trebuie doar ca statul roman sa-i permita mezinului sa existe si in acte.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO