Ministrul Muncii a aflat de la ProTV ca un baietel a ramas fara certificat de nastere si alocatie din cauza unui functionar

Ultimul update: Joi 08 Ianuarie 2015 00:06
Data publicarii: Luni 05 Ianuarie 2015 18:41
Categorie: Social

Ministrul Muncii a cerut rezolvarea urgenta a situatiei lui Marian, un baietel de 8 ani din Bucuresti, care nu are certificat de nastere si nu primeste alocatie.

Un functionar neatent a crezut ca este fata si i-a completat gresit documentul. Cazul aceste familii greu incercate a starnit multa emotie si printre telespectatorii nostri. Mama a primit ajutor sa treaca iarna cu bine. Iar un logoped a promis ca il va ajuta pe copilul care, dupa un atac de panica, a amutit.

Marinica avea patru ani, cand si-a pierdut zambetul si a incetat sa vorbeasca. El si fratele lui mai mare semanau la chip cu mama lor, asa ca tatal, care nu i-a dorit si nu i-a recunoscut niciodata, ii batea cumplit. Copilul a suferit un soc. Dupa ce a plecat in lume de langa partenerul bataus, mama a cerut, in instanta, certificate de nastere pentru ambii baieti.

"La Vali, dosarul s-a finalizat in 5 ani. Dar la Marinica, un functionar a trecut in acte "sex feminin"- pentru ca in poze copilul avea plete - si documentul a fost anulat. Procedurile au fost reluate si de atunci au trecut aproape 4 ani. Singurul sau document este un certificat constatator al nasterii unui baietel de 2900 de grame, fara nume si prenume. De atatia ani, n-a putut primi alocatie, n-a fost inscris la scoala, iar mamei i s-a refuzat pensia monoparentala" a relatat Adriana Stere, corespondent ProTV.

"Am fost la Protectia Copilului. Mi-au spus ca daca nu am definitivate actele nu pot, ca nu se face pentru un singur minor", a explicat Liliana Vasiliniuc, mama lui Marian.

Ministrul Muncii a vazut cazul la Stirile Protv si a cerut lamuriri la Protectia Copilului."M-au sunat de la Ministerul Muncii, mi-au spus ca ii vor face urgent certificatul de nastere", a povestiti mama copilului.

Drepturile banesti nu vor fi virate retroactiv, decat pe 12 luni. Asa ca ajutorul primit de la oamenii buni care le-au inteles suferinta este binevenit. "M-au sunat foarte multi oameni, le-am dat contul de alocatie al lui Valentin. Din Suedia, din Italia, o batrana care a spus ca va pune lunar cate 100 de lei, si pentru Marinica. Sa le dea D-zeu sanatate", a povestit femeia.

Mama isi doreste acum numai putere, sa ii creasca demn pe cei doi. "In viata trebuie si sa muncesti, nu doar sa primesti", spune femeia.

A refuzat si azi sa ii lase pe frati la camin si i-a spus parintelui de acolo ca vrea sa munceasca. "Nu i-am lasat 4 ani de zile, n-am sa-i las nici de acum", spune ea.

Partea cu dragostea e deja rezolvata ca aceasta familie sa ramana unita, trebuie doar ca statul roman sa-i permita mezinului sa existe si in acte.
 

Drama unei mame sarace care nu isi poate inscrie copilul la scoala din cauza unui functionar. Liliana are nevoie de ajutor
Drama unei mame sarace care nu isi poate inscrie copilul la scoala din cauza unui functionar. Liliana are nevoie de ajutor
VIDEO PROTVPLUS.RO
lebede
Spectacol fascinant pe un lac de acumulare din Alba. Zeci de lebede au poposit aici
Cele mai populare căutări ale românilor în Google în 2018. Ce apare la secțiunea ”Ce este?”
Povestea cutremurătoare a celor doi copii abandonați de mamă pe asfaltul ud, în fața spitalului din Alexandria
”Vă vedem!” Se împlinește un an de când oamenii din Sibiu ies zilnic în stradă
Momentul magic din an în care toţi copiii îi scriu lui Moş Crăciun. Scrisoarea unor fraţi sărmani din Piteşti
Legea care stabileşte că patronul decide când îşi iau concediu angajaţii. Ce riscă cei care o încalcă
Busu si Ovidiu Oanta
Busu este bine și se pregătește să revină cu Vremea și Problema lui Busu
Donații pentru pacienții nevoiași, oferite de personalul medical dintr-un spital din Botoșani
Socializarea s-a mutat aproape exclusiv în mediul virtual. Efectele acestei dependențe
Sute de oameni au alergat în Târgu Mureș ca să strângă bani pentru copiii săraci
Marian Godină, poveste revoltătoare despre un taximetrist și o mamă fără bani de cursă: ”I-a luat laptele!”
ProTV, lider de audiență cu ”Singur acasă”. Reacțiile românilor pe Facebook