Avem sistem antigrindina, dar nu putem sa-l folosim. N-avem bani!!

Dată publicare: 10-06-2009 00:00
Dată actualizare: 12-04-2012 18:40


Grindina se pregateste sa faca prapad in culturile noastre, dar cei care stiu s-o previna n-au primit inca fonduri de la Guvern!

Meteorologii au anuntat posibila grindina la sfarsitul saptamanii, insa centrul pilot din Ploiesti de combatere a fenomenului nu are bani de rachete. Iar rampele de lansare au fost devastate de hotii de fier vechi.

Asa ca oamenilor nu le ramane decat sa se roage ca pagubele sa nu fie la fel de mari ca la inceputul lunii mai, cand zeci de hectare de vita de vie din zona Ceptura au fost distruse.

Daca fondurile ar ajunge la timp, lucrurile s-ar misca repede, spun specialistii, si zeci de hectare de culturi n-ar mai fi puse in pericol de grindina anuntata de meteorologi.

Singurul sistem antigrindina aflat in exploatare din Romania este cel din Ploiesti, capabil sa protejeze zeci de hectare de teren agricol, culturi de vita de vie si pomi fructiferi din Prahova si Buzau.

In tara s-a investit in ridicarea altor unitati antigrindina, dar acestea chiar daca sunt pregatite sa functioneze nu au inca banii necesari.

 

Tags: antigrindina,


VIDEO PROTVPLUS.RO