Ministerul Educatiei a comis sute de greseli la subiectele pentru BAC!


Ultimul update: Duminica 22 Iulie 2012 01:21
Data publicarii: Luni 08 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Sala de clasa

Variantele de subiecte pentru examenul de bacalaureat din aceasta vara au fost emise de catre expertii Ministerului Educatiei cu sute de erori.


Pe langa greselile gramaticale, puse pe seama tehnoredactarii, specialistii Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, organismul ce are in sarcina elaborarea subiectelor, au comis erori de continut care, daca nu ar fi fost corectate la timp ar fi facut imposibila rezolvarea cerintelor.

Daca, spre exemplu, la chimie, expertii au incurcat permanganatul de potasiu cu permanganatul de sodiu, la biologie confuzia a fost facuta intre cloroplaste si plastide.

La geografie, in schimb, una dintre cerinte presupunea situarea desertului Atacama pe unul dintre continentele Africa, Australia, Asia sau Europa, din variantele de raspuns lipsind taman varianta corecta: America de Sud. Tot la geografie, elevii ar fi trebuit sa indice unul dintre patru arhipelaguri date, ce se afla in Pacific. Numai ca doua dintre variante erau Filipinele si Japonia, ambele fiind situate in respectivul ocean.

Citeste alte asemenea "perle" ale evaluatorilor in Gandul.

Sursa: Gandul

Oops, they did it again! Subiectul de la teza unica de la istorie, gresit
La examene se poarta perlele! O colectie de-a rasu'-plansu'
Targul educational 2009 - oferte pentru toate gusturile si toate buzunarele
VIDEO PROTVPLUS.RO