Milioane de euro platite pe recalificari si degeaba! Avem 700 000 de someri


Ultimul update: Sambata 05 Mai 2012 23:54
Data publicarii: Miercuri 30 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Doar 1% din cei 700 000 de someri reusesc sa-si gaseasca un loc de munca in urma recalificarilor pentru care statul plateste milioane de euro.

Unii refuza cursurile gratuite si se multumesc sa incaseze ajutoarele sociale, altii le fac degeaba, pentru ca foarte multe nu au nicio legatura cu ceea ce se cere pe piata.

In Dolj, criza arata altfel: patronii vor sa angajeze, dar nu au pe cine. De exemplu, cel mai mare exportator de legume din tara ar mai avea nevoie de 500 de muncitori. Niciun localnic nu se arata interesat.

Dintr-un motiv sau altul, de la inceputul anului mai putin de 20.000 de oameni s-au inscris la cursurile de formare profesionala. Poate si pentru ca cele mai multe specializari puse la dispozitie sunt de cosmetician, masor, coafor, ospatar, zidar, tamplar.

Profesorii nu sunt specialisti ai Agentiilor de Ocupare a Fortei de Munca. Sunt angajati ai unor firme private, care primesc bani, insa nu de la oameni, ci de la stat. Cursurile de calculator sunt printre putinele care ofera sanse.

Pentru anul acesta, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca are la dispozitie 27,5 milioane de lei pentru cursurile de formare profesionala.
 

Unde se duc somerii cand ies din statistici?
Aproape 12.000 de joburi vacante in tara! Adica nici pentru 2% din someri
Consecintele unei TVA de 24%: scumpiri, saracie, somaj
VIDEO PROTVPLUS.RO