Mihai Șora, despre moartea bebelușului: ”Întreita cufundare nu înseamnă să îneci pruncul”

02-02-2021 09:39


botez, slujba

Filosoful Mihai Şora a comentat pe Facebook cazul bebeluşului de şase săptămâni de la Suceava care a murit după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez.

El s-a arătat indignat de ceea ce s-a întâmplat în biserica din Suceava, afirmând că un copil nu este ”un boț de carne” pe care un preot să îl ”învârtească” până va socoti că și-a îndeplinit ”sarcina”.

”Un copilaș abia născut este o făptură fragilă, un mănunchi de viață și lumină, nu un boț de carne pe care să-l sucești, să-l răstorni, să-l învârtești până socotești tu că ți-ai îndeplinit „sarcina“. „Întreita cufundare“ nu înseamnă să îneci pruncul. Nimic nu este mai străin de taina botezului decât rigiditatea unor gesturi făcute mecanic, fără înțelegerea miracolului care este puiul acela de om din mâinile tale. Dumnezeu să odihnească sufletul nevinovat al copilului, să aline durerea părinților și a preotului” - a scris Mihai Șora pe rețeaua de socializare.

Un bebeluș de o lună şi jumătate a murit în noaptea de duminică spre luni, după ce a stat internat la terapie intensivă în urma ceremoniei de botez.

Medicii legişti urmeza să stabilească exact cauza morţii, iar procurorii au dechis un dosar pentru ucidere din culpă.

De asemenea, Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat ca instituția pe care o conduce s-a autosesizat.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO