Membrii Comitetului Executiv al FRF s-au pus de acord. Ce salariu va avea Kyros Vassaras, noul presedinte al arbitrilor

13-08-2014 17:26

Vassaras

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), grecul Kyros Vassaras, va fi retribuit de Federatia Romana de Fotbal cu 6.000 de euro net pe luna, in urma deciziei luate miercuri de Comitetul Executiv al FRF.

Federatia urmeaza sa negocieze cu fostul arbitru grec clauzele contractului, precum si alte beneficii pe care Vassaras ar urma sa le aiba, potrivit Mediafax.

"Comitetul Executiv a luat in discutie si salariul lui Kyros Vassaras si s-a decis sa fie retribuit cu 6.000 de euro net lunar. Despre alte beneficii nu s-a discutat, sunt alte clauze care urmeaza a fi negociate cu grecul. Oricum s-a luat decizia sa se evite clauzele privind sume de bani compensatorii in cazul rezilierii contractului", a declarat sursa citata. Conform site-ul oficial al FRF, Comitetul Executiv a aprobat de asemenea propunerea lui Kyros Vassaras pentru functia de membru al Comisiei de arbitri a UEFA.

In cadrul sedintei Comitetului Executiv de miercuri nu a fost supusa aprobarii cererea formulata de Mircea Sandu privind retragerea sa din calitatea de presedinte de onoare al FRF si renuntarea la contractul de renta viagera. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a declarat, la inceputul lunii august, intr-o conferinta de presa, ca noul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, va avea un contract valabil pana la finalul mandatului sau, respectiv 2018. "Am auzit foarte multi reprezentanti ca trebuie sa aducem arbitri straini. Am zis ca pentru inceput trebuie sa aducem un sef din afara tarii pentru a ne rupe de vechiul sistem. Sumele sunt confidentiale, dar sunt mai mici decat cele care s-au vehiculat in aceasta perioada de timp. Contractul este incheiat pe durata mandatului meu", a spus Burleanu.

Comitetul Executiv al FRF a decis, la 11 iulie, numirea grecului Kyros Vassaras in functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Kyors Vassaras il inlocuieste pe Alexandru Deaconu, care urmeaza sa-si continue activitatea in cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. In varsta de 48 de ani, Kyros Vassaras, de profesie agent de turism, a activat ca arbitru FIFA din 1998 pana in 2009. Dupa retragerea din activitate, Vassaras a activat in cadrul UEFA, ca instructor responsabil pentru arbitrajul romanesc. Alexandru Deaconu a ocupat functia de presedinte al CCA din luna august a anului 2012.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO