Maternitatile nu fac avorturi la cerere in Saptamana Patimilor

Ultima actualizare: 25-10-2012 20:46

Religia ortodoxa considera ca intreruperea de sarcina este un foarte mare pacat, asa ca medicii din maternitati au decis ca in Saptamana Mare sa nu accepte astfel de cereri din partea pacientelor.

Cele mai mari maternitati care nu vor face avorturi la cerere in Saptamana Patimilor sunt Brasov, Timisoara, Iasi si Constanta. Medicii de aici spun ca vor face astfel de interventii doar in cazurile medicale de urgenta, adica atunci cand este absolut necesar pentru sanatatea pacientei.

Doctorii spun ca nu risca nimic luand decizia de a nu face intreruperi de sarcina in urmatoarele zile. Este o interventie pe care pacientele decid cand o fac, astfel ca amanarea cu o saptamana nu le pune in niciun fel sanatatea in pericol.

Singura restrictie este aceea de a nu depasi patru luni de sarcina. Sunt totusi si maternitati care nu tin seama de aceasta cutuma crestina din Saptamana Patimilor.

La Cluj, de exemplu, medicii ginecologi vor avea program normal in toata aceasta saptamana si vor face toate procedurile solicitate de paciente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO