Marș împotriva avortului la Iași. Mesajul tatălui unei fetițe cu sindromul Down

Ultima actualizare: 23-03-2019 20:58

Un marş împotriva avortului a strâns, sâmbătă, mii de participanţi. Susţinătorii ideii, printre care s-au aflat și preoţi, au cerut autorităţilor să sprijine femeile însărcinate aflate în dificultate şi să încurajeze familiile care au copii cu sindrom Dow

La Iaşi, în jur de 8000 de oameni au participat la marşul „Unic din prima secundă". Organizatorii susţin că îşi doresc o societate care preţuieşte viaţa indiferent de condiţia medicală, socială sau economică a persoanelor.

Cosmin Brânză, referent Pro Vita Iaşi: „Societatea civilă trebuie să sprijine femeia însărcinată aflată în dificultate, prin oferirea de ajutor concret, suport emoţional, prin compasiune, prin dragoste astfel încât să meargă mai departe şi cu sarcina şi cu problemele ei.”

Bărbat: „Trei copii avem şi ne-am dorit să-i avem. Nu a fost uşor, pentru că la fetiţa mea avea un grad de 80% să aibă sindrom Down, după prima investigaţie făcută. Pentru noi a fost un şoc, nu a fost uşor de primit această veste, dar ne-am oprit şi am spus indiferent cum se naşte, noi îl păstrăm, pentru că este copilul nostru.”

La Cluj-Napoca alte sute de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii.

Naomi Terek, organizator: Marşul pentru viaţă este la a 8 a ediţie în România şi tema de anul acesta este unic: din prima secundă vrem să arătăm faptul că copilul nenăscut este unic.”

Ciprian Misin, preot: „Consider că este o problemă majoră, deoarece din câte ştiu eu, din 1950 până aproximativ în anul 2000 în ţara noastră s-au produs 2 milioane de avorturi.”

O manifestaţie similară a avut loc şi în Braşov.

Reporter: „Câţi copii aveţi?”
Tată: „Șase. E greu şi frumos în acelaşi timp. Am fost şi fără şi era şi mai greu."

Reporter: „Ce vreţi să transmiteţi astăzi?”
Mamă: „Bucuria de a fi în viaţă, de a avea copii, de a creşte frumos, de a preţui un dar.”
Reporter: „E greu cu 4 copii?”
Mamă: „Nuuu!”

Alături de adulţi au mers pe bulevardele principale şi copii de toate vârstele din Constanță sau Galaţi. Oamenii au ţinut să transmită mesajul lor în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţe.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO