"Mami Rodi", invatatoarea care a devenit mama pentru 12 suflete abandonate la nastere. "Este implinirea mea, a vietii mele"

08-11-2014 23:01


"Misiunea mea in lume este sa salvez copiii". Asa se prezinta o invatatoare din Blaj, care a ajuns sa fie mama pentru 12 suflete abandonate la nastere.

Pe mamele unora dintre copii le-a implorat sa nu faca intrerupere de sarcina, cu promisiunea ca o sa vada ea de prunci.

Cu ajutorul unei fundatii din Irlanda, femeia a reusit sa cumpere o casa in urma cu 14 ani si sa le ofere un camin acestor necajiti.

Mami Rodi, a reusit sa faca minuni pentru o mana de copii.

Discutie mami Rodi-copil:

Mami Rodi: "-O zis doamna ca o sa fie si concurs pentru mamici" 
Copil: “-Concurs pentru mamici, OK. Ma ajutati atunci sa facem cea mai buna prajitura cu dovleci, cu mere"

Stefana are 12 ani si de la cinci zile a fost crescuta de mami Rodi. Copila vrea sa ajunga cantareata si ii este rescunoscatoare celei care o creste.

"Tu stii, Stefy, ca esti foarte importanta pentru mine, tu stii ca esti omul meu de ajutor. Vreau sa te incurajez sa inveti la instrument, asa cum ti-ai propus", ii povesteste femeia unei fetite.

"Rodi inseamna pentru mine mai mult ca o mama, ca m-a luat in aceasta casa si o iubesc foarte mult. Da, daca nu eram aici nici nu stiu unde eram", recunoaste Stefana Szekely, una dintre tinerele crescute de femeie.

Maria a ajuns in centru cand avea trei luni si desi era foarte bolnava, mami Rodi a ingrijit-o ca pe propriul ei copil.

"Imi este foarte greu ca mama mea nu este aici cu mine, dar nu este nimic, mama Rodi este aici cu mine si ea ma incurajeaza si ma indruma spre o noua viata", spune Maria Serban.

Tabita are 14 ani si este sportiva familiei. A castigat zeci de medalii la competitiile din tara si strainatate la gimnastica ritmica.

"Ne-am gandit ca ar fi posibil sa salvam cativa, nu toti, cativa. Pot sa spun ca este implinirea mea, a vietii mele", explica modesta Rodica Seicean, administratorul casei pentru copii.

Casa cumparata cu ani in urma a fost dotata cu moblier si aparatura datoritata irlandezilor, iar ca sa poata sa le ofere o viata frumoasa copiilor, invatatoarea primeste frecvent donatii si sponsorizari.

VIDEO PROTVPLUS.RO