Magistrații ies în stradă, în semn de protest față de modificările legilor justiției. CTP: "Perfect legal!"

Dată publicare: 15-12-2017 18:23
Dată actualizare: 01-03-2018 13:50


Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a anunțat că judecătorii și procurorii din județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud vor ieși în stradă, în fața tribunalelor, îmbrăcați în robe.

Ei vor protesta față de modificările aduse la legile justției.

Luni, între orele 12-13, judecătorii și procurorii din județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud vor ieși în fața tribunalelor, îmbrăcați în robe! Ei vor protesta împotriva modificărilor aduse la legile justiției și a codurilor penal și de procedură penală. Sperăm că la fel vor proceda magistrații din celelalte județe ale țării.

Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ceea ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane.
In momentul de față judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest.

Așadar, luni vom anunța și noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dacă trebuie să iasă și magistrații în stradă sa înțelegeți că e groasă, atunci o să facem și asta, să vuiască Europa!” - a anunțat Dănileț pe contul său de Facebook.

Recent, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus în emisiunea ”Esca și Escu”, difuzată în fiecare săptămână exclusiv pe www.stirileprotv.ro că i s-ar părea normal și legal ca magistrații să iasă în stradă să protesteze, deoarece această acțiune nu ar avea un caracter politic, ci unul legat de statutul lor profesional.

”Ei au a protesta împotriva modificărilor la statutul lor, ca orice categorie profesională. Dacă condițiile mele de muncă sunt afectate, eu protestez în legătură cu modul în care sunt lăsat sau nu să lucrez, în legătură cu statutul meu. Asta este perfect legal. Perfect legal. Deci nu o să vină magistrații să spună ”Jos Guvernul” sau jos Dragnea sau stopați discutarea legilor justiției. Nici vorbă de așa ceva.

Dar pot să vină să spună ”nu acceptăm în ce privește statutul nostru profesional”, deci o revendicare profesională, ca orice categorie din țara asta, ”nu acceptăm condițiile de lucru pe care ni le impune acest statut votat de Parlament”, ceea ce e perfect legal.” - a spus Cristian Tudor Popescu.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi vizionată aici.


VIDEO PROTVPLUS.RO