MagicHOME. Părinții copiilor bolnavi de cancer locuiesc pe un scaun. Cum îi putem ajuta

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 03 Noiembrie 2017 14:41
Categorie: Social

"Luaţi loc, vă rog!...Copilul dumneavoastră are cancer!" - sunt cele mai crude cuvinte pe care un părinte le poate auzi. Sunt cuvintele care au schimbat destinele a mii de familii.

 

Când cei mici se îmbolnăvesc, părinţii îşi duc viaţa în spital, pe un scaun. Pentru ei, voluntarii fundaţiei Magic Camp vor să construiască o casă, în apropierea spitalului Fundeni din Bucureşti.

Așa a început și povestea tristă a Ancuţei, când doctorii i-au spus că fiul ei de 16 ani suferă de cancer la ficat. De 4 luni, viaţa ei se scurge pe scaunul de spital.

Ancuţa Gerea, mamă: ''Au nevoie de noi acolo puternici şi, deşi uneori cedam, nu trebuie să le arătăm acest lucru. Cu credinţa şi răbdare sigur vom reuși.''

Vlad Voiculescu: ''Un copil din satul meu a ajuns târziu și a întrebat ”de ce nu vă duceţi la Bucureşti?” Mi-a zis ''n-am eu, mamă, bani de Bucureşti...''

Viitorul strigă prezent: donează și susține-i la școală pe copiii defavorizați

70 la sută dintre familiile lovite de cancer sunt într-o astfel de situaţie. Pentru ele, fondatorii Magicamp vor să clădească Magic Home.

Melania Medeleanu: ''Parte din lupta copilului este părintele său. Unde mănâncă? Unde doarme? Unde se spală? N-are unde.''

Acesta va fi noul Magic Home, o clădire de 700 de mp în care îşi vor găsi refugiul zilnic 30 de părinţi. Renovarea a început în urmă cu 3 săptămâni şi ar putea fi gata în mai puţin de 2 luni. Dacă se va întâmpla aşa, la începutul anului viitor Magic Home va fi dată în folosință.

Casa cu 3 etaje va avea 12 dormitoare, 8 băi şi mai multe bucătarii utilate, unde oameni vor găsi tot ce au nevoie. Iar în spaţiul exterior de 1000 de mp. vor fi amenajate locuri de joacă. Aici vor primi şi consiliere psihologică.

Campania ''Pentru Magic HOME'' îşi doreşte să împlinească acest vis. Iar până când se vor strânge banii necesari, oamenii vor sta pe un scaun, la ca fel ca părinţii greu încercaţi de soartă. Oana Pellea, Marius Manole şi Antonia au fost primii care s-au aşezat.

Oana Pellea: ''Pe scaunul acela îţi trec prin faţă toate imaginile, toate sentimentele posibile. E foarte important să veniţi să vă aşezaţi, să donaţi şi să demonstrăm că se poate.''

Marius Manole: ''Într-o țară normală, trebuia să inaugurăm al 10-lea centru, al 15-lea. Suntem în ţara în care suntem şi trebuie să inventăm campanii. Suntem o ţară de oameni foarte buni, dar n-am avut noroc.''

Toţi cei care doresc să ajute pot trimite un SMS cu textul MAGIC la numărul 8844 sau pot dona în conturile de pe pagina Pentru Magic HOME. Tot acolo vă puteţi programa şi dacă vreţi să staţi câteva clipe pe scaunul rezistenţei.

A aflat că are cancer în ziua în care a născut. Cum o puteți ajuta pe tânără

A aflat că are cancer în ziua în care a născut. Cum o puteți ajuta pe tânără

imbatranire

Fenomenul de îmbătrânire demografică se accentuează în România. Peste 30 de ani, situația va fi mult mai rea

România a pierdut anul trecut încă 29.000 de locuitori. Îmbătrânirea a accelerat

1.400 de posturi disponibile pentru români, în Europa. Cele mai multe, în Germania, Olanda şi Malta

Parada inedită la Alba-Iulia. Zeci de elevi au croit ţinute din materiale reciclabile

10.000 de angajaţi din sistemul sanitar au protestat în Piața Victoriei

Proiect privind interzicerea maşinilor până la euro 2 în Capitală. Reacţia Primăriei

petreceri

Ce este conceptul "daydreaming". Tinerii români nu mai participă la petrecerile din club

Concursul Internațional George Enescu aduce la București peste 400 de muzicieni. România are cea mai mare prezență

School of Motivation! Sfaturi pentru tinerii care vor sa îşi urmeze visul până la capăt

Ce văd turiştii când intră în România cu maşina: gropi, gunoaie şi ruine

Un băiețel de 10 ani, diagnosticat cu pareză cerebrală, are nevoie de ajutor urgent

Ignorat de aleși, fenomenul bullying ia amploare. Mii de copii sunt hărțuiți la școală