Magda Vasiliu, nou mesaj pentru ministrul Sănătății. ”Aștept cu sufletul la gură”

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Miercuri 09 August 2017 14:56
Categorie: Social
magda vasiliu

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu spune că așteaptă ”cu sufletul la gură” să vadă dacă autoritățile vor lua măsuri privind debirocratizarea sistemului de sănătate.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Sănătății, Florian Bodog, i-a spus prezentatoarei că în două săptămâni vine cu un proiect în acens sens. Termenul, susţine Magda Vasiliu, expiră joi.

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu a întâmpinat probleme când i-a cerut medicului de familie concediu pentru a-și ingriji fiul bolnav de cancer, aflat la tratament în Italia. După ce a aflat, premierul i-a solicitat ministrului Sănătății să simplifice legea, astfel încât să-i ajute pe oameni.

"Numai mâine nu i poimâine...şi au trecut cele două săptămâni acordate Ministerului Sănătăţii pentru un proiect de debirocratizare...aştept cumva cu sufletul la gură să văd cât suflet şi mai ales, câtă responsabilitate şi conştiinţa au cei responsabili..În aceste zile, doar la Roma sunt zeci de români veniţi cu copiii la tratament. Cei mai mulţi mi au spus că sunt la Roma prin milă sau înţelegerea angajatorului, pentru că soluţii pentru ei, odată plecaţi din România, nu există...Nu mai vorbesc de aberaţia cu vârstă copilului. La 6 ani şi 11 luni mama poate stă în concediu cu el, la 7 ani şi o zi , nu se mai poate....Sunt aici fundaţii care evident că ajută DAR PE BANI!! E o afacere şi asta, în bunul stil românesc...ştiaţi că sunt mame din Timişoara care erau trimise să cumpere ace de seringă sau Betadina? Şi asta nu i nimic...Din păcate , nu cunosc poveştile tuturor , dar vreau să le transmit celor responsabili că pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel şi într o singură direcţie...Nu vreau vâlvă şi nici focuri de paie...Cu siguranţă, dacă nu aveam sprijinul, îndemnurile şi luciditatea soţului meu, Cosmin Stoian, nu mi găseam forţă unei expuneri publice, mai ales că e vorba de copilul meu. Dar el mi a spus, nu o dată, că pot vorbi în numele altor mame care şi stăpânesc lacrimile pentru a le zâmbi, cu greu, copiilor lor, bolnavi. Deci, să se facă joi....", a scris Magda Vasiliu, pe Facebook.

Florian Bodog, Ministrul Sănătăţii: ''În 2 săptămâni vom veni cu o strategie de simplificare.''

Discuţie între Mihai Tudose şi Florian Bodog, în şedinţa de Guvern:

Mihai Tudose, Premierul României: "400 de mii de hărţii care trebuie plimbate de la medicul de familie, la medicul specialist, care trebuie să-i dea scrisoare medicală. Vă rog frumos, cât de curând, hai să spun, în două săptămâni, să-mi aduceţi un proiect pentru reducerea birocraţiei în acest sens."

Florian Bodog, Ministrul Sănătăţii: "Am luat legătură cu mama copilului. Situaţia e rezolvată şi împreună cu preşedintele CNAS vom lua măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri."

Mihai Tudose, Premierul României: "Domnule ministru, haideţi să nu mai rezolvăm cazuri punctuale. Haideţi să rezolvăm sistemul. Sistemul e defect."

 

Magda Vasiliu, cancer, copil, mesaj, Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
magda vasiliu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: StirilePROTV

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu: Fiul meu e tratat de cancer in Italia, iar Romania, tara mea, imi cere acte peste acte
Prezentatoarea TV Magda Vasiliu: Fiul meu e tratat de cancer in Italia, iar Romania, tara mea, imi cere acte peste acte
VIDEO PROTVPLUS.RO
manualul unic
Manualul unic va dispărea de pe piaţă. Ecaterina Andronescu, pentru Ştirile ProTV: "Nu a fost o decizie tocmai fericită"
Scandal mare. Ciobanii din Tulcea amenință că își vor îneca toate oile în Dunăre
Handbalista Ada Iliescu mai are nevoie de 8.000 de euro ca să audă din nou. Cum poți dona
Ce s-a întâmplat cu asistaţii social după adoptarea "Legii anti-lene". "Eu nu prea pot, am mai multe"
Soluţia experţilor UE pentru facturi mai mici. Cum trebuie să ne spălăm
Angajaţii Metrorex au anunțat că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată
Accident
Patru răniți după impactul violent dintre două mașini, la Sinaia. Manevra periculoasă făcută de un șofer
Tinerii se înghesuie să lucreze la stat. Cât de mult se câştigă chiar şi fără experienţă
Firmele specializate în îngrijirea locurilor de veci, tot mai căutate. Preţul cerut pentru un mormânt
Povestea lui Traian Popa, un tată care își crește singur copiii: „Suntem luptători și mergem înainte”. VIDEO
Grevă la metrou, joi dimineață. Intervalul orar în care nu vor circula trenurile
Cele mai căutate jucării de Crăciun. Cea mai scumpă costă 480 de lei