Lupta universitatilor din Romania pentru a atrage studenti. Ofertele inedite pentru cei mai buni absolventi de liceu

Ultima actualizare: 26-07-2016 05:18

In lupta dusa pentru a atrage cei mai buni tineri pe bancile lor, universitatile din Romania trebuie sa faca orice ca sa para cat mai atractive.
 

La Galati, de exemplu, viitorii studenti pot vizita Universitatea Dunarea de Jos de la distanta, intr-o realitate virtuala, cu ajutorul unor ochelari speciali. Cativa liceeni veniti la Galati la o scoala de vara au facut "turul virtual" al Universitatii.

Bogdan Nistor, purtator de cuvant Universitatea Dunarea de Jos: "In felul acesta pot intra in realitatea virtuala a universitatii, o pot cunoaste in format electronic inca dinainte de a veni la noi."

Universitatea Transilvania din Brasov vine cu o oferta inedita pentru cei mai buni absolventi de liceu.

Vasile Abrudan, rectorul Universitatii Transilvania: "Sefi de promotie, olimpici la olimpiade internationale sau care au obtinut 10 la Bacalaureat, ii va astepta la inceputul anului universitar un laptop pe care il vor avea la dispozitie pe parcursul facultatii, de asemenea, daca au nevoie, cazare gratuita in camin si o masa gratuita la cantina."

In schimb Facultatea de Stiinte Economice din Sibiu se concentreaza pe cei din anii terminali. De exemplu programul de master la marketing este platit integral de o companie din oras.

Silvia Marginean, decan Facultatea de Stiinte Economice: "Pe acelasi model acum avem 7 sau 8 companii care achita taxele de studii pentru studentii nostri pe acele specializari de care ei au nevoie."

Anul acesta 90.000 mii de liceeni au luat examenul de Bacalaureat iar daca isi propun sa studieze mai departe pot urma una dintre universitatile de la noi.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO