Loviti de melancolie, berbecii nostri nu-si mai satisfac oile. Solutia, masculi de peste hotare


Ultimul update: Miercuri 08 August 2012 20:30
Data publicarii: Joi 06 Octombrie 2011 19:17
Categorie: Stiri Sociale

Iarba nu le mai place, iar gura nu le mai tace berbecilor nostri, care loviti de melancolie nu le mai satisfac pe oile turcane.
Disperati ca nu le mai sporesc turmele, ciobanii nostri au gasit solutia.

Si-au cumparat masculi mult mai potenti din Anglia si Germania. Din rase speciale pentru carne, acesti atotputernici concep miei zdraveni, foarte cautati.

In Alba, ciobanii se plangeau de multa vreme ca berbecii autohtoni nu mai cred in dragostea cu nabadai si prefera sa duca mioarele cu vorba.

Asa ca in ecuatie a aparut concurenta. Un super-macho pe numele sau berbecul suffolk, care l-a detronat pe turcanul autohton. E masiv, atinge lejer 100 de kilograme, in vreme ce unul romanesc cantareste in medie 60. In plus, e mereu dornic de imperechere.

Practic, cativa berbeci de acest tip pot multumi cateva sute de mioare. Unul singur costa intre 500 si 1000 de euro, dar investitia merita. Mieii care provin din astfel de imperecheri sunt de zece ori mai valorosi.

Un alt avantaj adus de acesti berbeci este ca oile seduse de ei fac, de regula, cate doi miei.

Un miel obtinut din aceste incrucisari se vinde, la varsta de 1 an, cu 1500 de lei.

Nu numai aceasta rasa englezeasca aduce bucurie la stana. Si rasa "Schawarzkopfiges" din Germania este profitabila. Ambele sunt rase de carne, mult mai pretuite decat cele de la noi, specializate mai curand pe lapte si lana.

Tags: berbeci, oi,

Intreprinzatori. Scot primariile din criza cu afaceri cu oi sau peste
VIDEO PROTVPLUS.RO