Localurile gourmet, tot mai căutate. Meniul surpriză dintr-un restaurant din Bran


Ultimul update: Joi 03 Ianuarie 2019 18:40
Data publicarii: Joi 03 Ianuarie 2019 18:21
Categorie: Stiri Sociale

După petreceri care au ţinut zi şi noapte şi după mese nesfârşite cu mâncăruri grele, mulţi caută acum linişte şi relaxare.

Prefera restaurantele, cafenelele şi terasele unde pot sta de vorbă în tihnă, unde chef-ul bucătar le explică ce şi cum a gătit, sau unde pâinea se coace sub ochii lor. Localurile gourmet sunt tot mai căutate, iar investiţia este garantată - o spun antreprenorii care ştiu că românii şi-au mai rafinat gusturile.

Deşi se afla în Bran, un restaurant nu are în meniu ciorbe, grătare sau tochituri. Proprietarii au angajat un chef medaliat internaţional căruia i-au dat sarcina să vină cu ceva nou. Aici, banala carne la garniţa se serveşte cu spumă de lapte şi cimbrişor, iar fleica e musai caramelizată. Oricât de sofisticate, mâncărurile au la bază ingrediente naturale, luate direct din gopodarii.

Bogdan Cozma, chef: ”Încercăm să reinterpretăm bucătăria tradiţională românească în ceva aparte. În ceva care să atragă şi să ne facă puţin diferiţi.

În alt restaurant nu există clienţi, doar oaspeţi. Şi e o mare deosebire între ei.

Dorin Olteanu, proprietarul restaurantului: ”Oaspeţii sunt cei care ne vin acasă, ne calcă pragul, vorbim, discutăm, petrecem timp preţios împreună. Clienţii sunt cei care vin, cărora le luăm banii şi îi lăsăm să plece fără să ne intereseze cadă le-a plăcut sau nu.” 

Aceleaşi ingrediente locale reinterpretate le găsim şi într-o cofetărie din Moieciu. Proprietarii au mizat pe deserturi şi pâine. Se simte imediat gustul prăjiturilor de casă, pregătite pe loc, sub ochii clienţilor.

Localurile de acest fel sunt foarte rare în zona de munte, astfel că e nevoie de rezervare pentru a prinde o masă. Preţurile pot fi chiar duble faţă de cele din menuirile clasice, dar oaspeţii ştiu că "obrazul subţire cu cheltuiala se ţine". 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sperietura trasă de clienții unui restaurant, din cauza unei șoferițe adolescente
Sperietura trasă de clienții unui restaurant, din cauza unei șoferițe adolescente
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ionuț Mărieș - MasterChef 2019

I s-a spus că nu este potrivit la niciun job, însă a decis să vină la MasterChef. Ionuț a pregătit o farfurie inedită care l-a făcut pe chef Chelaru să zică:"Ce-ai făcut măi Ionuțe? Ce-a fost în capul tău?"


06:22
Mihai Pencea și Daniel Horvat - MasterChef 2019

Daniel și Mihai au gătit niște preparate îndrăznețe și vor să demonstreze că sunt demni de bucătăria MasterChef. "Întâi și întâi, acest preparat merge cu o palincă!"


03:41
Andreea Dos Santos - MasterChef 2019

Încă un șort de aur! Andreea Dos Santos i-a încântat pe cei trei jurați cu o rețetă deosebită și a scăpat de proba eliminatorie


06:49
Jeremy Besadoux - MasterChef 2019

Se distrează la locul de muncă și vrea să se simtă bine și la MasterCheF. Cu origini din Franța, Jeremy a pregătit o farfurie mediteraneană


06:16
Giani l-a vândut pe Labuș

02:50
Daniela Lupu - MasterChef 2019

"Cofetăria înseamnă relaxare pentru mine". Cu acest principiu, Daniela i-a relaxat și pe cei trei jurați cu un desert apetisant.


06:59
Profu' face pe babysitterul

02:30
Celentano l-a făcut fericit pe Firicel

03:03
"Tu crezi că ăștia-s proști sau fac mișto de noi?"

04:45
Cel mai bogat tânăr român, Sebastian Dobrincu, se lansează în muzică. Marius Moga i-a scris prima piesă

17:44
Tot mai mulți români aleg bone pentru pentru animalele de companie. Cât costă serviciul
Tot mai mulți români aleg bone pentru animalele de companie. Cât costă serviciul
Cum a fost posibil ca un tânăr să fie împușcat în cap de un glonț eșuat dintr-un poligon
Ce arată testul pentru droguri în cazul șoferului care a atacat oameni în benzinării
Leguma care s-a scumpit din cauza secetei. E folosită inclusiv pentru deserturi
Elevii cu probleme sociale sau de comportament, ajutați în discuții cu dascălii și părinții
2000 de motocicliști la un marș pentru schimbarea legislației rutiere. Solicitarea lor
Tot mai mulți copii merg la școli private. „La stat trebuia să tocesc efectiv cartea”
Tot mai mulți copii merg la școli private. „La stat trebuia să tocesc efectiv cartea”
Copiii, învățați de actori să protejeze planeta. „Pleacă acasă cu un gând în plus”
Reacția unor copii la vederea unei specialități cu caracatiță: „N-am văzut așa ceva"
Zilierii, tot mai greu de găsit. Soluția găsită de un viticultor pentru a culege strugurii
Fete învățate să le țină piept atacatorilor după tragedia de la Caracal. Cum se pot apăra
Descoperire alarmantă după a fost cântărit ghiozdanul unei eleve de clasa a IV-a