Localurile gourmet, tot mai căutate. Meniul surpriză dintr-un restaurant din Bran

×
Codul embed a fost copiat

După petreceri care au ţinut zi şi noapte şi după mese nesfârşite cu mâncăruri grele, mulţi caută acum linişte şi relaxare.

Prefera restaurantele, cafenelele şi terasele unde pot sta de vorbă în tihnă, unde chef-ul bucătar le explică ce şi cum a gătit, sau unde pâinea se coace sub ochii lor. Localurile gourmet sunt tot mai căutate, iar investiţia este garantată - o spun antreprenorii care ştiu că românii şi-au mai rafinat gusturile.

Deşi se afla în Bran, un restaurant nu are în meniu ciorbe, grătare sau tochituri. Proprietarii au angajat un chef medaliat internaţional căruia i-au dat sarcina să vină cu ceva nou. Aici, banala carne la garniţa se serveşte cu spumă de lapte şi cimbrişor, iar fleica e musai caramelizată. Oricât de sofisticate, mâncărurile au la bază ingrediente naturale, luate direct din gopodarii.

Bogdan Cozma, chef: ”Încercăm să reinterpretăm bucătăria tradiţională românească în ceva aparte. În ceva care să atragă şi să ne facă puţin diferiţi.

În alt restaurant nu există clienţi, doar oaspeţi. Şi e o mare deosebire între ei.

Citește și
bebe
Crăciunul a venit cu cel mai frumos dar pentru mai multe familii. Ce spune tradiția despre bebelușii născuți pe 25 decembrie

Dorin Olteanu, proprietarul restaurantului: ”Oaspeţii sunt cei care ne vin acasă, ne calcă pragul, vorbim, discutăm, petrecem timp preţios împreună. Clienţii sunt cei care vin, cărora le luăm banii şi îi lăsăm să plece fără să ne intereseze cadă le-a plăcut sau nu.” 

Aceleaşi ingrediente locale reinterpretate le găsim şi într-o cofetărie din Moieciu. Proprietarii au mizat pe deserturi şi pâine. Se simte imediat gustul prăjiturilor de casă, pregătite pe loc, sub ochii clienţilor.

Localurile de acest fel sunt foarte rare în zona de munte, astfel că e nevoie de rezervare pentru a prinde o masă. Preţurile pot fi chiar duble faţă de cele din menuirile clasice, dar oaspeţii ştiu că "obrazul subţire cu cheltuiala se ţine". 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Sperietura trasă de clienții unui restaurant, din cauza unei șoferițe adolescente
Sperietura trasă de clienții unui restaurant, din cauza unei șoferițe adolescente

O lecție de șofat s-a terminat abrupt.

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.