Lista unităților de învătământ din București care se închid din cauza epidemiei de gripă

Ultima actualizare: 30-01-2019 15:35
Sala scoala
Getty

Marina Manea, purtător de cuvânt al ISMB, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, care sunt instituțiile de învățământ în care se suspendă cursurile joi și vineri.

Marina Manea a precizat că sunt 14 unități de învățământ din București în care se suspendă cursurile joi și vineri, după ce a fost declarată epidemie de gripă în România.

Propunerea de suspendare a venit atât din partea DSP, cât și din partea ISMB. Lista unităților:

- Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei
- Grădinița nr. 50
- Grădinița nr. 47
- Școala Gimnazială nr. 172
- Școala Gimnazială nr. 172
- Școala Gimnazială nr. 166
- Școala Gimnazială nr. 195
- Școala Gimnazială nr. 88
- Școala Gimnazială nr. 70
- Grădinița Scufita Roșie
- Grădinița nr. 207
- Grădinița nr. 4
- Grădinița nr. 60
- Grădinița nr. 229
- Grădinița Albinuțele

Unitățile de învătâmânt menționate se închid complet joi și vineri.

Declarațiile făcute de Marina Manea:

UPDATE 14:50 Potrivit surselor Știrilor ProTV, mai multe școli și grădinițe din București vor fi închise joi și vineri. Astfel, elevii vor intra direct în vacanța intersemestrială.

Miercuri, ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat că decizia închiderii școlilor după declararea epidemiei în România aparține autorităților locale, ”punctual”, în funcție de fiecare caz în parte.

Mai exact, această decizie se poate lua de inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică din fiecare județ, acolo unde absenteismul depășește 20 %, la clasă sau în școală. 

La rândul său, doctorul Adrian Cercel a subliniat faptul că părinții trebuie să fie foarte atenți unde vor merge cu copiii în această perioadă, deoarece trebuie evitate locurile aglomerate, precum ... mall-urile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO