Lipsa carnii in dieta zilnica poate provoca atrofierea creierului
Daca cei care mananca prea multe grasimi risca un colesterol marit, aflati ca vegetarienii sunt de sase ori mai predispusi la atrofierea creierului.
Teoria, extrem de socanta, a fost lansata de profesorii de la Oxford. Explicatia, spun ei, sta in faptul ca vitamina B12 care este un accelerator cerebral se gaseste doar in carne si lapte.
Asa cum era firesc, lumea medicala s-a impartit in doua tabere.
Acest studiu arata ca prin simpla ajustare a dietei noastre, care sa contina un nivel de vitamina B12 mai ridicat prin consumul de carne, peste, cereale sau lapte, putem sa prevenim atrofierea creierului si putem sa ne salvam memoria.
Si asta nu ar fi tot. Chiar si unii medici nutritionisti cred ca regimul vegetarian este moarte lenta dar sigura, pentru ca ne priveaza de absolut orice proteina.
Reprezentantii Societatii Vegetarienilor din Romania sar ca arsi si spun ca au fost studii precedente care au aratat ca in general vegetarienii la nivel mediu au un IQ mai ridicat.
La randul lor, cei din Societatea vegetarienilor din Marea Britanie cred ca situatia nu este una fara iesire si ca pot asimilia vitamina B12 luand suplimente din farmacii. In Romania, tara in care se merge pe principiul cea mai buna pasare e porcul, putini oameni sunt in pericol sa isi piarda memoria. Doar 2% dintre locuitori sunt vegetarieni.