La scolile de meserii, doar portarul nu chiuleste. Generatia de electricieni fara practica
Scolile de meserii care ar trebui sa ne dea instalatorii, electricienii sau bucatarii de care Romania are mare nevoie s-au transformat in simple fabrici de diplome.
Elevii nu prea vin la cursuri, iar acolo unde totusi apar invata doar din carti, cum ar trebui sa lucrezi intr-un hotel sau cum sa repari un televizor.
Grupul Scolar Remus Radulet - Brasov. De aici ar trebui sa iasa viitori electricieni. In curtea scolii, o mana de elevi.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
La alt colegiu din oras care ar trebui sa formeze specialisti in turism sau "asistenti manageri pentru unitati hoteliere". La scoala nici tipenie de om. Doar portarul nu chiuleste.
Am putea crede ca elevii nu sunt interesati de teorie si sunt in practica pe la hoteluri.
"Practica in unitatile hoteliere realizam foarte putina pentru ca structura anului de invatamant nu o prevede", spune directorul Colegiului Tehnic "Maria Baiulescu" Brasov.
Conducerea scolii care califica organizatori de targuri, congrese si expozitii sustine ca asigura practica elevilor sai la mai multe companii private, dar nu a putut oferi niciun exemplu.
Asa se face ca in timp intre asa-zisa oferta pe piata muncii a liceelor tehnologice si cererea diferitelor intreprinderi s-a format o prapastie.
In prezent, in toata tara, sunt 720 de licee industriale. In multe profesorii predau cursuri pentru meserii nou introduse, pentru care nu au experienta. Asa ca ii instruiesc pe viitorii specialisti din carti.