La 2 ani, a fost diagnosticata cu o forma extrem de rara de cancer. O fetita are nevoie de ajutor pentru a putea trai

Dată publicare: 02-05-2016 17:07
Dată actualizare: 05-05-2016 07:13


Daniluc Anastasia

 Micuta Daniluc Anastasia, in varsta de 2 ani si 2 luni, a fost diagnosticata cu tumora Rabdoia de plex brahial, un caz extrem de rar chiar si la nivel international.

Fiind o forma rara de cancer, nu exista nicio posibilitate ca fetita sa fie tratata in Romania. Parintii au apelat la clinici de specialitate din Anglia, Franta, Italia si SUA, care o pot trata, insa momentan nu le-a fost comunicat costul tratamentului. Un singur spital, Great Street Hospital din Marea Britanie, i-a informat ca tratamentul s-ar putea ridica la 250.000 de euro.

Persoanele care doresc sa o ajute pe Anastasia sa traiasca au la dispozitie urmatoarele metode:

Donatie prin SMS, la 8832 cu textul ANASTASIA, costul fiind de 2 euro.

Cont bancar, deschis la Banca Transilvania, Agentia Brancoveanu, pe numele mamei, Daniluc Alina-Daniela:

Cod SWIFT: BTRLRO22
Cont IBAN EURO: RO22BTRLEURCRT0345494901
Cont RON: RO72BTRLRONCRT0345494901

Cazul a fost prezentat pe platforma Salveaza o Inima.

Mesajul postat de Georgiana Gabriela Lupu, prietena de familie a mamei fetitei:

"Anastasia este puisorul Alinei. Alina si cu mine am fost colege de liceu. La majoratul ei a inceput povestea mea de iubire cu sotul meu. Am si locuit in acelasi apartament o vreme in perioada studentiei, la Iasi. Dar noi doua ne-am regasit cu adevarat de cand suntem mamici. Vorbim aceeasi limba, respiram acelasi aer de prunci care miros a laptic fermecat, avem aceleasi suflete pline de bucuria de a fi mamicile fetitelor noastre, simtim si ce nu vorbim…asa ca mamicile care isi adora puisorii.

Ieri cand am aflat vestea ca fetita ei se afla in suferinta si a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare. I-am scris imediat, sa stie ca sunt si eu aici, acolo, alaturi de ei. Cand m-am trezit de dimineata am rememorat informatia in capul meu si cu tristete am constatat ca e reala si nu a fost vreun vis urat de peste noapte. Din pacate, traim o realitate crunta. Mi-a si raspuns la mesaj Alina. E greu sa simti cat de trist e sufletul unei mame care se lupta pentru viata copilului ei. Cauta solutii oriunde, oricat e lumea de mare. Am plans de durere, de neputinta, de ciuda, mi s-a facut stomacul cat un purice. Cum altfel cand mamica de ieri ce-mi vorbea cu atata iubire si duiosie de minunea din viata ei, Anastasia Maria, azi imi zice in incheierea mesajului:

”-Ceea ce-mi doresc este sa traiasca!”

E trist si dureros, stiu! Va rog din tot sufletul, sa ne intoarcem catre Anastasia si ai ei parinti cu multa iubire, sa ne rugam ca pe chipul angelic al fetitei sa vedem doar zambete, sa-i auzim rasul vesel de copil sanatos, lacrimile de tristete si disperare ale parintilor sa se transforme in lacrimi calde de fericire. Au nevoie de noi toti, iar noi toti, impreuna, putem salva viata Anastasiei.

Fiind o forma rara de cancer, din pacate nu exista posibilitatea de tratament in Romania, astfel incat parintii asteapta raspuns de la una dintre clinicile din afara tarii unde micuta poate primi tratament de specialitate (Anglia, Franta, Italia sau America). Costurile tratamentului nu se cunosc deocamdata, dar ne putem imagina ca nu o sa fie deloc mici. Sa incercam impreuna, mana de la mana, sa strangem banii de care depinde o viata de copil! Sa luam noi pe umerii nostri povara cheltuielilor, umerii lor duc destul, se lupta pentru viata fetitei lor!

Donatia o fac si eu, o va face si mama mea….te rog si pe tine ce ai fost coleg de liceu cu noi, pe tine care ai fost coleg de facultate cu mama Anastasiei, pe tine care i-ai fost vecin de strada, pe tine care esti mamica, pe tine taticule, pe tine fata cocheta, pe tine tinere, pe tine omule, te rog sa fii bun si generos si sa donezi oricat poti in conturile de mai jos, pentru viata Anastasiei…"

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO