Jamie Oliver vrea sa doboare un record planetar. Celebrul bucatar a fost ajutat de 120 de copii din Cluj

Dată publicare: 16-05-2014 19:37
Dată actualizare: 19-05-2014 00:02


Celebrul si indragitul bucatar Jamie Oliver a incercat, impreuna cu un milion de copii din toata lumea, sa doboare un record planetar.

Participantii, indiferent de meridian, au format un grup urias si au gatit in acelasi timp. 120 dintre tinerii care l-au ajutat pe Jamie sunt din Cluj. Cu totii au promovat mancarea sanatoasa.

Cei un milion de copii si adolescenti au asteptat cu sufletul la gura fluierul de start.

Participantii au avut la dispozitie 30 de minute sa prepare o salata curcubeu cu dressing de iaurt in lipie.

''Food Revolution Day'' este proiectul prin care Jamie si-a propus sa ii invete pe toti cei care doresc sa adopte un stil de viata sanatos.

Dorina Girbovan, coordonator departamentul de stiinte: ''Toti copiii din lume gatesc aceeasi reteta, iar aceasta va intra in cartea recordurilor cu cei mai multi copii participanti la o lectie de gatit".

Cum evenimentul a fost bifat din Europa pana in Australia, Asia si America, Jamie s-a gandit ca n-ar strica sa intre si in ''Cartea Recordurilor''.

Oana Buzatu, supraveghetor eveniment: "Pentru ca acest eveniment sa intre in Cartea Recordurilor este nevoie de supraveghetori care vor avea grija ca numarul de participanti si instructiunile date de Jamie sa fie ok".

Jamie Oliver a fost profesor pentru elevi din 9000 de scoli.


VIDEO PROTVPLUS.RO