Ionuț, un copil care suferă de cancer, are nevoie de bani pentru a se trata în Turcia

Dată publicare: 16-11-2017 17:20
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Un judeţ întreg s-a unit pentru a salva un copil de 14 ani, aflat la tratament în Turcia. Ionuţ este din Bistriţa-Năsăud şi suferă de cancer.

Atunci când medicii români nu i-au mai dat nici o şansă, în Turcia s-a găsit un tratament personalizat, care costă însă 70.000 de euro. Părinţii, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, au reuşit să achite jumătate din sumă şi cer sprijin mai departe.

De patru ani, Ionuţ stă mai mult în spital şi este supus unor grele tratamente. Părinţii îşi amintesc că era un copil plin de viaţă până într-o zi.

Ioan Zăvoianu, tatăl lui Ionuţ: A fost la şcoală şi a jucat fotbal la ora de sport şi i-a dat cu mingea în gât şi dimineaţa nu a mai putut merge. Am fost la Mureş, acolo o perioadă nu au ştiut ce are, 6 - 7 luni. Nu îl durea nimic, mergea la şcoală, normal. Învăţa bine.”

La 14 ani, Ionuţ a devenit un copil lipsit de putere. Disperaţi, părinţii l-au dus şi în alte ţări la consultaţii, însă doar în Turcia au primit un dram de speranţă.

De câteva luni, Ionuţ este acolo, la tratament, şi deja se simte mult mai bine. Tratamentul personalizat costă 70.000 de euro, o sumă imensă pentru părinţi.

Ioan Zăvoianu, tatăl lui Ionuţ: „Acum au fost nişte dureri foarte grele pentru el. El e pregătit să se facă bine, trebuie să lupte cu boala, tot îl lămuresc să se lupte cu boala. A fost singura clinică, care mi-a mai dat o şansă.”

Bunica lui Ionuţ:Îi dor de animale, de noi, de copii, de prieteni. Veneau profesorii să-l înveţe acasă. Dacă vine, nu-i place să-l întrebi de tratament şi din astea.”

Oamenii impresionaţi de povestea lui s-au mobilizat şi au încercat să strângă fonduri.

Claudia Andron, voluntar asociaţia „Alex Toma”: „Partea bună a lucrurilor este că, de o lună, de când este în Turcia, nu mai ia morfină. Asta arată că tratamentul chiar funcţionează.”

Şi o parte din încasările de la campionatul mondial de culturism ţinut la Bistriţa, adică 7.500 de lei, au fost donaţi acestui caz, dar şi câştigurile mai multor evenimente caritabile.

Zăvoianu Victoria Maria (Euro): RO84CECEBN01B2EURO536948

Zăvoianu Ioan (RON):
 RO86CECEC001946328125511


VIDEO PROTVPLUS.RO