Invitati de marca pentru un scop caritabil la Balul Vienez din Capitala


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 07:51
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2011 08:24
Categorie: Stiri Sociale

Mare bal mare, sambata seara, la Palatul Parlamentului. Ambasadori, politicieni si oameni de afaceri au platit sume considerabile pentru un bilet la Balul Vienez, ajuns la a sasea editie.

Organizatorii le-au oferit in schimb un meniu extrem de rafinat, ca la curtile regale, si garantia ca fondurile stranse vor ajuta copiii strazii din Romania.

De la Balul vienez nu putea lipsi valsul adevarat, adus de la curtea imparatului Franz Iozef.

Cei peste 900 de invitati la Balul Vienez au fost primiti, inca de la intrarea in Palatul Parlamentului, cu sampanie scumpa si aperitive sofisticate. In astfel de ocazii, si haina il recomanda pe om, asa ca domnii au sosit in fracuri si smokinguri impecabile, iar doamnele in rochii de firma care mai de care mai stralucitoare.

Nu toata lumea a respectat cu strictete codul vestimentar impus in asemenea ocazii. Pentru ca o fi balul vienez, dar pe teritoriu romanesc ne-am obisnuit cu "merge si asa".

Pina la deschiderea salilor de bal, in bucatarie a fost agitatie mare. O armata de ospatari si picoli s-au miscat intr-o viteza ametitoare printre mese. Cand totul a fost gata, ochestra adusa tocmai de la Viena a dat semnalul de incepere al balului .

Balul vienez facut pentru romani e un prilej de a stabili noi relatii. Prieteni, prieteni, dar si Schengenul e pe bani. Intre doua valsuri aflam cand ii convingem si pe austrieci ca avem frontiere sigure.

La Viena sunt anual peste 100 de baluri. O data pe an austriecii vin si la noi, sa ne arate farmecul valsului autentic. Le place Palatul Parlamentului si le place mediul de afaceri din Romania. Pentru asta pun egal intre Bucuresti, New York, Moscova, Londra si Melbourne.

Daca am fi trait in secolul XIX am fi fost obligati de vremuri si rigori sa afirmam ca valsul e un dans vulgar ce trebuie interzis. Bine ca lumea s-a schimbat si putem sa recunoastem ca valsul vienez e un dans ce iti merge la suflet. Si, mai ales, merge la un bal cu scop caritabil.

Tags: bal caritabil,

Peste 500.000 de euro s-au strans la balul unde a fost invitat Nicolas Cage
650 de invitati imbracati ca in anii '50, la balul de caritate Ovidiu Rom
Palatul Schonbrunn din Viena va fi renovat pentru prima data in 100 de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO