Intram cu adevarat in Cuptor! Temperaturi de foc in vestul si sudul tarii

16-07-2010 00:00


Hidratati-va si feriti-va de soare! Urmeaza 2 zile caniculare, iar aerul va fi fierbinte, ca in cuptor. Cel mai rau o sa fie in zonele de campie, in vestul si sudul tarii. Problema e ca si noptile se anunta tropicale cu temperaturi de peste 20 de grade.

De sambata, 35-36 de grade in vestul si in sudul teritoriului. In orele dupa-amiezii indicele de confort termic va trece pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si local in cele de deal si podis.

Meteorologii spun ca senzatia de disconfort va fi mare, nu din cauza temperaturilor, ci din vina umezelii acumulate in aer in urma ploilor din ultima perioada.

Valul de aer cald este de origine africana, dar si-a mai pierdut din fierbinteala pe care a avut-o in tarile din vestul continentului. De altfel, exista si acum cod rosu de canicula in Austria, Ungaria si Polonia, unde sunt si 37 de grade.

Vom avea parte si de 2 nopti tropicale, cu temperaturi cuprinse intre 14 si 24 de grade, cele 24 de grade fiind asteptate in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia.

Tags: meteo, vreme, canicula,

VIDEO PROTVPLUS.RO