Sute de bucuresteni s-au trezit datori fara sa fi incasat vreun ban. Schema de 5 milioane de lei facuta de angajatii unui CAR

04-04-2014 18:53

Peste 600 de bucuresteni au aflat cu stupoare ca au imprumutat bani de la o Casa de Ajutor Reciproc, din Sectorul 1 al Capitalei. Suma uriasa, de 5 milioane de lei, a ajuns la fostul presedinte al institutiei, dar si la mai multi angajati.

Angajatii in cauza au intocmit dosarele false. 19 persoane sunt cercetate pentru inselaciune.

Sediul Casei de Ajutor Reciproc de pe strada Ardeal, din Sectorul 1, a fost deshis de trupele de interventie si politistii de la Economic. Anchetatorii au ridicat pentru verificari peste 600 de dosare de imprumut. Titularii habar nu aveau ca mai multi angajati si fostul presedinte s-au folosit de datele lor si au luat credite.

"M-au sunat de la politie legat de un imprumut. Ce imprumut?! Ca eu nu aveam niciunul... Apoi, dupa discutii, mi-am dat semama ce s-a intamplat. Era antrenoarea fiului meu de la clubul Rapid. Probabil ca a copiat actele la ultima deplasare in Bulgaria, atunci a fost nevoie de copii dupa buletin. Luasem 80 de milioane, cam asa... iar eu nu am luat niciun ban, va dati seama", a declarat una din victime, pentru Stirile Pro TV.

Pentru fiecare copie de buletin in baza careia un angajat CAR deschidea un doasar de membru si de imprumut, intermediarul primea 50 de lei. Insa nu era singura metoda pe care o foloseau membrii retelei ca sa faca profit.

Anchetatorii sustin ca peste 5 miioane de lei ar fi ajuns in buzunarelel angajatilor, dupa ce acestia ar fi intocmit dosare false de imprumut pe numele membrilor, fara ca ei sa stie.

Angajatii CAR-ului care se ocupau de imprumuturi aveau grija ca sumele luate sa fie intre 6.000 si 10 mii de lei, iar banii, spun achetatorii, erau impartiti intre un fost sef al asociatiei dar si actuali angajati. Nici actualul presedinte al CAR-ului nu era strain de aceste imprumuturi ilegale, spun politistii.

Comisar Ionut Dana, seful Sectiei 5 Politie: "Am primit o serie de plangeri si sesizari ca mai multor persoane li s-a pus poprire pe salariu sau au primit instiintari de executare silita, daca nu platesc impruturile catre CAR. Impruturi pe care ei nu le-au facut. De fapt, totul era aranjat de angajatii asociatiei care sunt acuzati de inselaciune."

Politistii banuiesc ca numarul pagubitilor este mult mai mare, dat fiind ca CAR-ul din strada Ardeal este cel mai vechi din Romania si numara peste 100 de filiale in toata tara.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26