Inhalatoarele impotriva astmului pot provoca infarct


Ultimul update: Marti 19 Iunie 2012 05:15
Sursa: BBC
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Inhalatoarele impotriva astmului pot provoca infarct

Conform unui studiu al Asociatiei Medicale Americane, desfasurat pe un esantion de 15.000 de pacienti cu probleme respiratorii, folosirea acestor aparate mareste riscul unui stop cardiac cu 58%.


Riscul este cauzat de prezenta in inhalatoare a substantelor ipratropiu si tiotropiu, care elibereaza caile respiratorii ale pacientiolor cu boli pulmonare.

Din 17 cazuri analizate, s-a observat ca folosirea pe termen lung a inhalatoarelor a sporit riscul unui atac de cord cu 53% si pe cel al unui stop cardiac, cu 80%.

Bolile pulmonare cronice au cauzat moartea a 27.000 de oameni in Marea Britanie, in 2004 si se preconizeaza ca vor face si mai multe victime in urmatorii ani.
Aceasta inseamna ca unul din 40 de pacienti poate muri de boli de inima, iar unul din 174, de atac de cord.

Unul dintre autorii studiului, Dr Yoon Loke, a declarat ca riscul este relativ redus, numai 3% dintre pacienti pot dezvolta probleme, insa trebuie luat in calcul deoarece poate provoca moartea.

Cercetatorii au adaugat ca majoritatea pacientilor care sufera de boli pulmonare cronice sunt, sau au fost fumatori inraiti, si sunt, deci, supusi oricum unui risc ridicat de atac cardiac.

Sursa: BBC

Aveti grija cat de des va spalati! Riscati sa faceti diabet
Barbatii romani sunt slabi de inima
Telefonul mobil dauneaza grav sanatatii!
Barbatii romani sunt slabi de inima
Telefonul mobil dauneaza grav sanatatii!
Dieta vegetariana ne poate transforma creierul intr-o leguma
VIDEO PROTVPLUS.RO