Agonie si extaz la moaste, pe Dealul Mitropoliei!


Ultimul update: Sambata 22 Septembrie 2012 22:49
Data publicarii: Marti 27 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Pana sa ajunga la sfintele moaste, crestinii s-au supus intre ei la adevarate cazne.

Cei mai solizi i-au impins de la spate pe cei slabi, cei iuti de picior au incercat sa sara peste coada, iar doamnele pudice i-au apostrofat pe tinereii care se imbratisau ca sa mai uite de frig.

Inca sunt foarte multi oameni la coada. Se grabesc sa ajunga la sfintele moaste pentru ca joi este ultima zi de pelerinaj, iar meteorologii le dau numai vesti proaste. Va ploua la Bucuresti si vor fi cel mult 12 grade.

In situatia in care nu sunteti din Capitala este bine sa stiti ca Patriarhia va poate caza in niste sali de gimnastica.

Marti: Coada a fost atat de mare, incat jandarmii n-au mai prididit sa ii tina in frau pe crestini. Asa se face ca la un moment dat pelerinii au ocupat o jumatate de strada si au dat peste cap traficul de la poalele Mitropoliei.

Odata disciplinati, pentru oamenii a reinceput chinul asteptarii, cam 10 ore pana sa atinga sfintele moaste.

Unele doamne au reusit sa imbine utilul cu placutul: au barfit mortii. Prietenia insa s-a incheiat subit in fata oalelor cu sarmale, unde fiecare a luptat numai pentru el.

Peste 150 de pelerini au avut nevoie de ajutor medical. Unii s-au topit pe picioare si pentru ca nu au mancat nimic pana sa ajunga la racla, iar multi dintre ei au dormit pe unde au putut, de pilda cazati in salile de sport de la doua licee din Capitala.

Cu ocazia Sfantului Dumitru, Patriarhia Romana a primit un dar important de la Inalt Preasfintitul Greciei, respectiv moastele Sfantului Vasile cel Mare.

In catedrala patriarhala sunt pastrate moastele a cinci sfinti.

Mircea Geoana a "fentat" coada la moaste!

Flacarile lui Sumedru s-au inaltat pana la cer, vestind sosirea iernii
Sa dam din coate s-ajungem la moaste! De Sf. Dumitru la Patriarhie
Mircea Geoana a
VIDEO PROTVPLUS.RO