In Moldova alarmele pentru case sunt la mare cautare. Hotii lucreaza intensiv


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 14:22
Data publicarii: Duminica 14 August 2011 21:10
Categorie: Stiri Sociale

Cresterea alarmanta a furturilor din locuinte, inregistrata in ultimii ani in Moldova, i-a pus pe oameni pe ganduri si i-a trimis la cumparaturi de sisteme de securitate.

Statisticile politistilor moldoveni spun ca numarul spargerilor de case a crescut de 4-5 ori fata de 2008, asa ca afacerile cu tot soiul de camere video si dispozitive de alarma, merg bine.

Spre exemplu, in Iasi, se petrec zilnic 4 furturi din locuinte, in conditiile in care, in urma cu trei ani, intr-o zi se inrergistra unul singur.

Pentru a-si proteja bunurile, tot mai multi isi lasa casele in grija... camerelor de supraveghere. Iar oferte se gasesc pentru toate bugetele: de la senzori de prezenta de cateva zeci de euro, pana la sisteme complexe de supraveghere si avertizare, care ajung si la 80.000 de euro.

Devin ei infractorii din ce in ce mai inventivi, dar nici noi nu ne lasam spun cei care vand astfel de sisteme de supraveghere.

"Avem aici o camera de supraveghere cu zoom optic motorizat care permite focalizarea automata pe infractor in momentul patrunderii in spatiu", spune Lucian Dinu, specialist sisteme de securitate.

Legislatia obliga doar unitatile bancare sau societatile care lucreaza cu valori sa fie dotate cu sisteme de supraveghere video si de alarma.

Tags: hoti, moldova, alarme,

VIDEO PROTVPLUS.RO