Iarna le da soferilor inca o lectie de rabdare!

Dată publicare: 08-12-2008 00:00
Dată actualizare: 10-04-2012 17:22


UPDATE: A nins viscolit duminica noapte in Ardeal, iar sute de soferi au avut de suferit din cauza drumurilor inzapezite. Nici luni n-a fost cu mult mai bine. Zeci de copaci, incarcati in urma ninsorii, s-au frant si au blocat sosele si cai ferate.


Daca pasagerii din trenuri n-au putut face nimic, cei din masini s-au dat jos si au incercat sa scape de obstacole.

Dupa aproape cinci ore de ninsoare, circulatia pe Dealul Feleacului era imposibila. Utilajele de la deszapezire si-au facut treaba, abia dupa ce masinile au fost trase pe dreapta de politisti. Multi au asteptat chiar si o ora pana sa-si reia drumul.

Ninsoarea a creat probleme si in Maramures, in pasul Gutai. Pe DN 18, care leaga Baia Mare de Sighetu Marmatiei, circulatia a fost blocata cateva ore de un copac doborat de viscol. S-a circulat extrem de greu in Harghita, dar si in Bistrita - Nasaud.

In Cluj sunt probleme pe mai multe drumuri judetene, unde zeci de utilaje lucreaza la deblocarea lor. Pe soseaua care leaga localitatile Rasca si Belis, de pilda, autoritatile au intervenit inca de luni dimineata cu utilaje pentru a curata drumul, dar operatiunea este dificila pentru ca viscolul aduce de fiecare data zapada inapoi. 

Pentru ca in unele zone vantul sufla cu putere, exista si pericolul ca alti copaci sa se prabuseasca. Dealtfel, viscolul a culcat la pamant si cativa stalpi de electricitate, astfel incat 27 de localitati din judet au ramas in bezna. 

Drumurile sunt acoperite in continuare de zapada si in Maramures, Salaj si Bistrita, unde exista pericolul aparitiei poleiului. Oricum meteorologii avertizeaza: ninsorile nu se vor opri.


VIDEO PROTVPLUS.RO