Hipermarketurile acuza producatorii traditionali ca mint consumatorii

Dată publicare: 07-12-2010 00:00
Dată actualizare: 12-06-2012 00:39


Concurenta tot mai acerba de pe piata naste dispute intre comercianti. Reprezentantii lanturilor de hipermarketuri ii acuza pe micii producatori veniti la targurile de produse traditionale ca ii mint pe consumatori.

Si ca, de fapt, revand alimente cumparate de pe rafturile lor. Invidia pe vanzarile bune este in spatele acestor acuzatii, sustin cei vizati.

In Romania sunt 4.300 de producatori si comercianti de produse ecologice autorizati. Prea putini pentru ca toate pietele sa fie invadate de alimente pe care scrie "bio", "eco" si mai nou "traditional", spun autoritatile.

"Foarte multi comercianti vin pe piata cu produse pe care le prezinta ca produse bio sau ecologice, dar constatam ca ele nu au nicio legatura cu un produs bio sau ecologic", a spus Constantin Cerbulescu, presedinte Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Exista si un raspuns la toate aceste acuzatii. Proprietarii de magazine s-au speriat. Dar, pentru multi cumparatori, e mai important gustul decat lipsa etichetei sau a bonului fiscal.

Ca sa obtina eticheta "eco", un fermier trebuie sa aiba certificat de conformitate pentru sol, materii prime si produsul vandut pe piata.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO