Gestul simplu prin care orice salariat poate ajuta sute de copii abandonati din Romania. NU costa nimic

Ultima actualizare: 14-03-2014 07:04

In Romania, sunt sute de cazuri si scopuri umanitare care asteapta un sprijin direct de la cei care pot directiona 2 la suta din impozitul pe venit.

Altfel, banii s-ar pierde in bugetul de stat. Din pacate, anul trecut, doar un sfert dintre romani s-au grabit sa sustina o cauza.

Multi nu stiu ca prin intermediul fundatiilor si al asociatiilor pot plati un bodyguard la scoala copilului, isi pot asfalta strada, sau pot ajuta fiinte fara aparare.

La un salariu net lunar al contributorului de 1000 de lei pot fi virati anual 36, 48 de lei, spre orice scop care te inspira ori iti provoaca emotie.

Donatori de organe - asa sunt numiti uneori cei care aleg sa isi traiasca viata si pe doua roti. Unul dintre cluburile de motociclisti cu acoperire nationala a decis sa investeasca banii stransi de la membri si pasionati in campanii de preventie a accidentelor rutiere.

Pentru parintele Cazacu, visul inseamna Fundatia Sfanta Macrina. Aici sunt hraniti, ingrijiti si alfabetizati in jur de 100 copilasi saraci, bolnavi sau abandonati. De la stat nu primesc niciun leu, iar de la Biserica... doar ajutor moral.

Gabriel Cazacu, presedintele fundatiei: "Fundatia noastra are nevoie sa plateasca taxe, impozite, salariile personalului. Anul trecut am obtinut aproape 300 de milioane de lei vechi."

Anul trecut, doar 1 milion 700 de mii de romani din peste 7 milioane au trimis la ANAF formularul 230. Pe cateva mii scria "pentru asociatia de parinti."

Parintii elevilor de la Colegiul Dante si-au dat seama ca au la dispozitie o resursa considerabila si inca neexploatata, ca sa faca mediul in care invata copiii mai comod si mai sigur. Din cei 2 la suta sunt platite acum salariile a doua menajere si un om de paza, sunt achitate facturile pentru dozatoarele de apa si - cata vreme cantina nu a functionat - a fost sustinut un serviciu de catering.

Transparenta totala ofera si proiectele Asociatiei Daruieste Viata, care aduna cei doi la suta in Bursa de fericire, o platforma in care poti alege exact ce destinatie filantropica vor avea banii tai.

Datele necesare pentru a directiona 2% din impozitul pe venit catre fundatia Sfanta Macrina

Denumire entitate non-profit: Fundatia ‘’SFANTA MACRINA’’-ARMS
Cod de identificare fiscala al entitatii non-profit: 9059109
Cont bancar IBAN: RO44RNCB0075035224320001

Mai multe informatii gasiti in documentul atasat la finalul articolului

2 la suta pentru Clubul Moto Draculas MC

Asociatia Big Red Machine cont RO75RZBR0000060015391876
Raiffeisen bank
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO