Ger napraznic si minime pana la -18 grade Celsius, saptamana viitoare

Dată publicare: 02-01-2009 00:00
Dată actualizare: 29-03-2012 03:45


Dupa doua zile relativ blande, cu un soare prietenos, incat in unele orase ale tarii parea ca vine primavara, iata ca iarna intoarce foaia.


Ne asteapta o saptamana de ger napraznic, potrivit cu luna ianuarie. Inca de vineri noapte, un val persistent de frig se va instala cu forta peste Romania, iar minimele anuntate vor ajunge la -18 grade Celsius. 

Avem un inceput de an cu 6 - 7 grade sub temperaturile obisnuite. In ultimele zile, 26 de oameni au murit degerati de frig si ne pregatim pentru noi incercari.

Daca vineri noapte vom avea minime de -14 grade, sambata seara asteptam temperaturi de -17 grade. Nici vorba de ninsoare, in alte zone decat cele montane inalte. Cel mult va cadea chiciura si se va instala ceata. In acest timp, in Capitala maxima va scadea la 0 grade in weekend si luni.

Nici gerul Bobotezei nu se dezminte, cu minime ce pot cobori, in Transilvania, la -18 grade Celsius.

Apogeul va fi insa pe 7 ianuarie, cand in Capitala maxima abia va atinge -2 pana la -1 grad Celsius. Iar minima -11! Dar sa privim partea buna: este o buna ocazie sa stam la adapost si sa ne incalzim la masa unui Sfant Ion.