Functionarii publici: Greva generala daca stimulentele nu sunt in salarii!

11-11-2010 00:00

Protest la Ministerul de Finante

Problema stimulentelor financiare, acordate functionarilor publici, nu a fost inca rezolvata. Acum, sindicatele ameninta cu declansarea grevei generale daca aceste stimulente nu vor fi incluse in salarii.

Intrebat cand ar putea fi declansata greva generala, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a spus ca, probabil, acest lucru se va intampla odata cu asumarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii.

El a mai precizat ca, in urma deciziei presedintelui Traian Basescu de a retrimite in Parlament legea privind stimulentele, au revenit problemele care au dus la conflictul spontan de munca din luna octombrie.

Oprescu sustine ca prin acordarea stimulentelor se asigura o echilibrare a salariilor, pentru ca cei care le primeau aveau un salariu de baza mai mic.

Liderii sindicatelor din administratie se intalnesc astazi cu ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Una dintre temele de discutie va fi si retrimiterea la Parlament a Legii de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele.

 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO