FOTO. Munți de gunoaie pe iarbă, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din București

Dată publicare: 08-04-2021 16:01
Dată actualizare: 08-04-2021 16:18


gunoaie, parc, Bucuresti

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut publice, joi, câteva fotografii șocante, despre care susține că au fost realizate în Parcul Herpăstău din București.

 

În imagini sunt arătați munți de gunoaie, depozitați direct pe spațiul verde, în mijlocul naturii, ca și cum acolo ar fi o ghenă de gunoi.

Edilul afirmă că acest lucru s-a întâmplat după ce a expiratcontractul dintre ALPAB, o  instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, care administrază Parcul Herăstrău, și compania de salubrizare Romprest.

De asemenea, Clotilde Armand afirmă că, deși Parcul Herăstrău se află în administrarea Primăriei Capitalei, institutția pe care o conduce va ajuta la eliberarea gunoaielor.

”Asta se întâmplă acum în Parcul Herăstrău. Am sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale să verifice situația. Astfel, această problemă a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București care administrază Parcul Herăstrău, și Compania Romprest. Din această cauză, în diferite zone ale parcului, au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria Sectorului 1 este gata să intervină și să ajute Primăria Generală să strângă gunoaiele până când ALPAB va încheia un nou contract de salubrizare. Chiar dacă Parcul Herăstrău nu se află în administrarea noastră, asta nu înseamnă că nu ne interesează ce se întâmplă acolo. Nu putem sta cu brațele încrucișate și să asistăm la îngroparea în gunoaie a celui mai important parc al Capitalei” - a transmis primarul sectorului 1 Clotilde Armand. 

 

 

Sursa: Pro TV