Migranții din Timișoara infectați cu COVID au fost consultați de medici. Care este starea lor

Dată publicare: 07-04-2021 21:23
Dată actualizare: 07-04-2021 21:28


Un sârb de 42 de ani, reținut pentru trafic de migranți. Cum transporta 17 sirieni în România

Migranții din centrul de carantinare de la fostul liceu CFR se simt bine și au fost consultați de o echipă de medici de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Sunt 14 migranți infectați cu COVID-19, dar starea lor este bună. Aceștia au fost evaluați miercuri la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ''Victor Babeş'', acestora fiindu-le comunicat tratamentul pe care vor trebui să îl ia în următoarele zile, relatează Agerpres.

Migranţii au fost consultaţi de medicul infecţionist Ana Văduva şi rezidenţii Andrei Bolovan şi Ali Uthman de la Spitalul "Victor Babeş" Timişoara.

„În cursul acestei seri, celor 14 le-a fost comunicat tratamentul pe care vor trebui să îl ia în următoarele zile. Starea pacienţilor este bună, niciunul dintre ei neavând simptome. Cele 14 persoane au fost izolate şi urmează să fie monitorizate timp de două săptămâni. Direcţia de Sănătate Publică a decis carantinarea celorlalţi migranţi, consideraţi contacţi direcţi, iar căminul a fost izolat", au anunţat, miercuri seara, reprezentanţii Spitalului "Victor Babeş" Timişoara.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, marţi, un nou focar COVID, la Centrul de carantinare de la Liceul "Dimitrie Leonida" din Timişoara, unde au fost testate pozitiv 16 cazuri. În centru sunt cazaţi aproape 100 de migranţi.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO