Firmele care angajeaza someri, scutite de la plata CAS-ului pentru 6 luni

23-02-2010 00:00

Premierul Emil Boc le-a multumit tocmai ministrilor amenintati cu remanierea, cel al finantelor si cel al muncii, pentru contributia pe care au avut-o la elaborarea unei ordonante de urgenta, pentru angajarea somerilor.

 

Aceasta le va acorda facilitati patronilor care dau de lucru romanilor ramasi pe drumuri.

Patronii care, anul acesta, vor angaja persoane care au fost inregistrate cel putin trei luni la agentiile de somaj vor beneficia timp de sase luni de scutirea de la plata contributiilor sociale.

Exista si doua conditii. Prima este ca numarul de salariati trebuie pastrat cel putin 1 an de zile, iar a doua este una prin care Guvernul incearca sa previna micile smecherii ale patronilor.

"Pentru a preveni hazardul moral, persoanele in cauza nu trebuie sa fi avut in ultimele sase luni contract de munca cu firma care angajeaza pentru a preveni concedieri abuzive de pe o zi pe alta si reincadrarea lor in conditiile acestei Ordonante", a explicat premierul Emil Boc.

Prin scutirea de plata constributiilor sociale, Guvernul spera sa ajute la angajarea unui numar de 50.000 de someri in acesta an. Desi pentru acestia nu va incasa contributiile sociale timp de sase luni, statul va face o economie de 50 de milioane de lei, prin faptul ca nu le va mai plati ajutoarele de somaj.


VIDEO PROTVPLUS.RO