Fermierii de la Dabuleni au inceput culesul pepenilor. Cum le raspund celor care ii acuza ca ar fi folosit tratamente
Este o vara torida asa ca in patria lubenitelor, la Dabuleni, fermierii au inceput deja culesul. Producatorii se lauda ca pepenii sunt numai buni.
Exista insa si voci care ii acuza ca ar fi folosit tratamente de coacere ca sa fure startul in piete, lucru negat vehement. La Dabuleni, in Dolj, campurile sunt pline ochi de pepeni mari si zemosi.
"Foarte buna a iesit anul acesta. La noi, pe nisipul asta care este, e destul."
DANIEL TREANTA, FERMIER: "Sa speram ca ne ducem undeva la un 40-50 de tone maxim pe hectar. Am stropit cu ce se stropeste de boala, de coacere, nu."
Pepenii culesi zilele acestea la Dabuleni cantaresc chiar si zece kilograme. Cei mai buni sunt cei care au coaja inchisa la culoare, sustin producatorii.
Pepenii pleaca de pe camp cu un leu kilogramul, insa din cauza intermediarilor, in piete, lucrurile stau altfel.
"La noi e pretul mic, dar pe piata se vinde cu pret mai mare. De la 25 (2 lei 50 de bani) kilogramul."
Numai aici s-au facut pepeni pe 1.500 de hectare. Zilnic sunt livrate catre pietele din toata tara peste 300 de tone.