Femeile, din ce in ce mai periculoase la volan

16-09-2009 00:00


A provocat un adevarat carambol in Capitala din cauza imprudentei!

Procentul accidentelor provocate de soferite a crescut de la 17,8 in 2008 la 18,7 in 2009. Psihologul Hanibal Dumitrascu are o explicatie: stresul suplimentar provocat de criza.


Statisticile seci ale Politiei Rutiere arata ca femeile sunt din ce in ce mai periculoase la volan. Soferitele sunt considerate, de regula, conducatori auto grijulii, care chiar incurca uneori traficul ruland incet si excesiv de prudent. Dar acest tablou e pe cale sa se schimbe.

In 2008, femeile au comis 17,8% dintre cele 7.023 de accidente care au avut loc pe soselele Romaniei. In 2009, procentul persoanelor de sex feminin responsabile de producerea accidentelor a crescut la 18,7%.

Psihologul Hanibal Dumitrascu are o explicatie - criza: "Femeia, prin statutul ei, este o persoana mai expusa, prin fragilitate biologica, psihosociala. Sarcinile femeii in societate si familie sunt mai multe decat ale barbatului, presiunea pusa asupra sa este mai mare. Stresul suplimentar poate duce la neglijenta, la tendinte de incalcare a regulilor de circulatie".

Care sunt statisticile? Citeste in Gandul!

Sursa: Gandul

VIDEO PROTVPLUS.RO