Feluri demne de un restaurant de 5 stele, pe care le poate pregati oricine, acasa
O tara intreaga isi revine incet, dupa socul tonelor de sarmale si al kilometrilor de carnati de porc. Este cazul sa ne mobilizam, pentru ca urmeaza inca o masa lunga si imbelsugata.
E drept, pentru Revelion, multi au de gand sa dea porcul pe vita, peste sau legume in combinatii, blande. Sunt feluri demne de un restaurant de 5 stele, pe care le poate de fapt pregati oricine are, pe langa materia prima, o tigaie, un cuptor si un pic de rabdare.
Dan Iordan, maestru bucatar: Pregatim un muschi de vaca glazurat, garnisit cu pommes duchesse. Noi folosim muschi de vita olandez. Se preseaza foarte putin, ii dam cu sare. Trebuie sa fie in sange spre mediu, culoarea rose.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Adaugati in tigaie o nuca de unt, apoi stingeti cu cativa stropi de otet balsamic si un pahar de vin.
Tineti doar trei minute, pe fiecare parte. Abia dupa ce oprim flacara se va forma si sosul caramel.
Mierea se pune la sfarsit, pentru a nu deveni toxica.
Intre timp, un piure clasic din cartofi fierti se toarna artistic cu spritul.
Si acum 200 de grade, 10 minute la cuptor.
Pentru varianta a doua, aveti nevoie de bibani de mare, de la care veti recolta cate doua fileuri.
Dorada va deveni un fel de sarma ideala pentru dieta.
Se umple cu spanac, ceapa calita, sare, piper, un pic de usturoi si parmezan.
Pestele e transformat intr-o rulada invelita in folie de aluminiu. Arata ca doua imense bomboane de pom, printre care isi face loc si un pahar zdravan de vin alb.
Ca platoul sa cantareasca usor in calorii, singura garnitura permisa ar fi un turn de legume la gratar si un buchet de laptuci pudrate cu paprika dulce. Poate nu credeti, dar se poate si mai usor de atat - tartinele de icre albe de pastrav, rosii de somon si negre de sturion, cu un cosulet din parmezan umplut cu proschutto.
Fiecare dintre cele trei variante rafinate, in stil mediteranean, frantuzesc si belgian poate parcurge drumul de la frigider la farfuria de servire in numai 15 minute. Nu va sugeram sa va puneti sortul dinainte, la 11 noaptea, inainte de Anul Nou... dar e bine sa aveti o comparatie a consumului de timp, fata de meniul clasic de Revelion.'
Iti ia cateva ore sa fierbi, sa toci si sa decorezi celebra salata boeuf, combinatie criminala de cartofi, mazare, morcovi si muraturi legate cu maioneza.
Poate ati remarcat deja singurul compromis pe care il face Catalin Scarlatescu, celor care vor acum un meniu light: E de boeuf, dar n-are boeuf! Dar e buna rau.