Feluri demne de un restaurant de 5 stele, pe care le poate pregati oricine, acasa

×
Codul embed a fost copiat

O tara intreaga isi revine incet, dupa socul tonelor de sarmale si al kilometrilor de carnati de porc. Este cazul sa ne mobilizam, pentru ca urmeaza inca o masa lunga si imbelsugata.

E drept, pentru Revelion, multi au de gand sa dea porcul pe vita, peste sau legume in combinatii, blande. Sunt feluri demne de un restaurant de 5 stele, pe care le poate de fapt pregati oricine are, pe langa materia prima, o tigaie, un cuptor si un pic de rabdare.

Dan Iordan, maestru bucatar: Pregatim un muschi de vaca glazurat, garnisit cu pommes duchesse. Noi folosim muschi de vita olandez. Se preseaza foarte putin, ii dam cu sare. Trebuie sa fie in sange spre mediu, culoarea rose.

Adaugati in tigaie o nuca de unt, apoi stingeti cu cativa stropi de otet balsamic si un pahar de vin.

Tineti doar trei minute, pe fiecare parte. Abia dupa ce oprim flacara se va forma si sosul caramel.

Citește și
Scarlatescu
Chef Scarlatescu va arata cum sa treceti "proba de foc" a sarbatorilor: prepararea carnatilor
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Mierea se pune la sfarsit, pentru a nu deveni toxica.

Intre timp, un piure clasic din cartofi fierti se toarna artistic cu spritul.

Si acum 200 de grade, 10 minute la cuptor.

Pentru varianta a doua, aveti nevoie de bibani de mare, de la care veti recolta cate doua fileuri.

Dorada va deveni un fel de sarma ideala pentru dieta.

Se umple cu spanac, ceapa calita, sare, piper, un pic de usturoi si parmezan.

Pestele e transformat intr-o rulada invelita in folie de aluminiu. Arata ca doua imense bomboane de pom, printre care isi face loc si un pahar zdravan de vin alb.

Ca platoul sa cantareasca usor in calorii, singura garnitura permisa ar fi un turn de legume la gratar si un buchet de laptuci pudrate cu paprika dulce. Poate nu credeti, dar se poate si mai usor de atat - tartinele de icre albe de pastrav, rosii de somon si negre de sturion, cu un cosulet din parmezan umplut cu proschutto.

Fiecare dintre cele trei variante rafinate, in stil mediteranean, frantuzesc si belgian poate parcurge drumul de la frigider la farfuria de servire in numai 15 minute. Nu va sugeram sa va puneti sortul dinainte, la 11 noaptea, inainte de Anul Nou... dar e bine sa aveti o comparatie a consumului de timp, fata de meniul clasic de Revelion.'

Iti ia cateva ore sa fierbi, sa toci si sa decorezi celebra salata boeuf, combinatie criminala de cartofi, mazare, morcovi si muraturi legate cu maioneza.

Poate ati remarcat deja singurul compromis pe care il face Catalin Scarlatescu, celor care vor acum un meniu light: E de boeuf, dar n-are boeuf! Dar e buna rau.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Chef Scarlatescu, in actiune. Vezi reteta lui pentru un jambon delicios si nelipsitele sarmale
Chef Scarlatescu, in actiune. Vezi reteta lui pentru un jambon delicios si nelipsitele sarmale

Cu 150 de sarmale si un jambon urias, de 15 kilograme, orice gospodina ar putea cuceri inima invitatilor si titlul de regina a bucatariei.

Chef Scarlatescu va arata cum sa treceti
Chef Scarlatescu va arata cum sa treceti "proba de foc" a sarbatorilor: prepararea carnatilor

Pentru multe gospodine, carnatii reprezinta proba de foc a bucatelor de sarbatori. Cei care nu se pricep sunt invitati sa ia aminte la materialul urmator. Masterchef Catalin Scarlatescu pregateste o reteta savuroasa, asa cum a invatat-o de la bunica lui.

5% din romani renunta la porc pentru masa de Craciun si aleg bunatatile din carne usoara
5% din romani renunta la porc pentru masa de Craciun si aleg bunatatile din carne usoara

Fie ca vor sa intre in 2013 cu acelasi numar de kilograme, sau pur si simplu pentru ca au adoptat un alt stil de viata, 5 la suta dintre romani nu vor petrece Craciunul cu toba, carnati, caltabosi, slanina afumata si ceapa rosie sparta cu pumnul.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.