Fatadele blocurilor, ca la circ! Bucurestiul, transformat intr-un curcubeu!


Ultimul update: Sambata 21 Iulie 2012 22:34
Data publicarii: Vineri 11 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dupa ce am trecut de etapa "macarale rad in soare, argintii", mai avem putin si cantam cu totii ''vad in zare curcubeul", adica Bucurestiul, oras in care responsabilii de sector se intrec in a improspata fara gust fatadele blocurilor.


De la balcoane vesele ca o portocala, pana la fatade galben pai, avem de toate, in functie de sector. Daca pentru trecatori ramane o problema de gust si de obisnuinta, edilii din Primaria Generala nu mai tolereaza discrepantele de culori, care in timp vor da orasului un aspect indoielnic.

Astfel, o noua hotarare de consiliu aflata inca in lucru ar putea stabili criterii precise, in functie de zone si de cartiere, cu prevederi clare in privinta nuantelor dominante si a modului in care acestea pot fi combinate. Legea reabilitarii termice nu prevede acest lucru si de aici tot acest haos.

La ritmul de lucru, de aproape 100 de blocuri pe an reabilitate gratis pentru proprietari si, in general, la marile bulevarde, in sectoarele 1 si 2, griul vechilor imobile ar putea deveni o exceptie. In schimb, vom avea un adevarat curcubeu. Fiecare bloc e un mic atelier de pictura.

Si in sectorul 6 s-au luat decizii democratice, in sensul ca proiectantii si oamenii care stau in aceste cladiri au stabilit impreuna ce vopsea prefera. Pe unele strazi, soarele apare tot timpul, daca ne uitam la combinatia de galben citron si galben crom.

In aceasta nebunie, nimeni nu a consultat macar un arhitect, tipa cei din Primaria Generala. Din pacate, vopsitul a cazut in sarcina Directiilor de Investitii. Asa ca angajatii se gandesc la cheltuieli, nu la coloristica.

La Cluj, tot locatarii decid, iar la Craiova "iubirea alb-albastra" pentru echipa de fotbal iti sare in ochi doar daca vezi aceste fatade.

Bloc reabilitat termic, adresa de negasit! Ambulantele se pierd pe drum
Reabilitarea termica, ocazie pentru muncitori ca sa mai ceara o spaga
Reabilitarea termica a blocurilor nici nu a inceput bine, dar e in blocaj!
VIDEO PROTVPLUS.RO