Fara pui, dar cu vita si peste. Traditii si superstitii despre ce ar trebui sa mancam in noaptea de Revelion
Romanii isi revin incet, dar sigur, dupa socul tonelor de sarmale si al kilometrilor de carnati.
Si pentru ca n-am capitulat niciodata in fata platourilor pline, este cazul sa ne mobilizam. Urmeaza inca o masa lunga si imbelsugata. Pentru inspiratie va dam cateva ponturi din bucataria nordica, italieneasca, sau americana. Sa mancam mazare sau fasole ... bobitele de pe platou vor aduce multi bani, in anul cel nou. Si, spune traditia, tot bogatie aduce si mamaliga, pentru ca are culoarea aurului. Cat despre baza proteica a mesei festive... sa vedem ce cred italienii."Trebuie sa mananci peste pentru ca in anul 2015 sa fii alunecos prin viata si prin probleme, cum este pestele in apa", spune Marian Lupu, chef.
In cazul nostru, aperitivul cald aduce alaturi felii subtiri de caracatita si o movila de creveti pane. Apoi, doua fileuri rozalii de barbun care se perpelesc pe plita 2-3 minute, apoi se incing usor la cuptor. Se vor odihni apoi pe farfurie cu o garnitura traditionala, reinventata. Restaurantele de lux cer intre 500 si 1000 de lei pentru meniul complet de Revelion.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
In varianta americana, gasim in meniu un muschi uruguayan, fript pe gratar doar 2-3 minute. Insotit de un ficat de rata indopata, perpelit in tigaie iar alaturi un mix de legume cu sparanghel, morcov si varza de Bruxelles.
In cea mai lunga noapte, pe scena va canta un castigator de la Vocea Romaniei, iar vita Black Angus va face spectacol in farfurie, ca sa le dea mesenilor, dupa superstitie, forta de taur in anul care urmeaza.
Reporter: Ce se poarta de Revelion in tara lui Mos Craciun?
Nico Lontras, chef: Orice, dar nu pui. Puiul inseamna fragilitate.
Mai multa forta dau legumele crude; iar somonul salbatic, nepreparat termic, inseamna si el vigoare - aici a fost marinat cu sfecla si asociat cu fructe de capere, un sos de soia si crutoane. Tot iute, dar de la usturoi... ramane la loc de cinste, in restaurantele romanesti, piftia. Atentie, nu trebuie nici macar legata cu oase pasare. In loc sa mergi inainte, zic satenii, vei da inapoi, cum face gaina cand isi cauta hrana in ograda. Asa ca tot porcul e la loc de cinste.