FILMUL ACCIDENTULUI din Bacau, unde o eleva de 15 ani a cazut de la etajul internatului

Dată publicare: 13-12-2013 12:42
Dată actualizare: 16-12-2013 06:54


Incident deosebit de grav in Bacau. O eleva de 15 ani a cazut joi seara de la etajul intai al internatului unde era cazata.

Impreuna cu o colega, a incercat sa coboare pe fereastra cu niste cearsafuri innodate. Prietena ei a reusit sa ajunga jos in siguranta, insa fata nu a mai avut putere si a cazut de la aproximativ 4 metri. Acum este in stare critica la spital, iar medicii spun ca a suferit o fractura la baza craniului, iar sansele de supravietuire sunt mici.

Pedagogul spune ca aseara le-a atras atentia fetelor sa se culce devreme, pentru ca a doua zi au cursuri, si a incuiat usa palierului, ca sa fie sigur ca nicio tanara nu va iesi din camin.

Cele doua eleve s-au gandit insa ca pot evada pe fereastra de la dusuri, fara sa li se observe lipsa. De la etajul doi, prima a coborat pe niste cearsafuri innodate, dar cea de-a doua nu a mai reusit sa se tina in forta bratelor si s-a prabusit, lovindu-se foarte grav la cap.

Culmea este ca, ceva mai tarziu, cand a sosit ambulanta, a fost gasita in fata caminului, desi fereastra de unde a cazut dadea in spatele cladirii. Se pare ca mai multi colegi au facut imprudentza sa o mute, in loc sa astepte echipa de salvatori.

Fata, eleva in clasa a noua, este acum la terapie intensiva.

"Stare generala grava. Diagnosticul este politraumatism cu fractura de baza de craniu cu stare de coma profunda. Prognosticul este rezervat.", spune Aurelia Taga, directorul medical de la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

Cea care a scapat nevatamata le-a povestit anchetatorilor ca ar fi vrut sa iasa, ca sa-si cumpere ceva de mancare.

Insa mama fetei ranite spune ca elevele aveau provizii pe saturate. Tocmai le facuse o vizita si le adusese de toate, de la tara.

Politistii si conducerea internatului au deschis anchete separate pentru a lamuri cum s-a petrecut totul si cine se face vinovat pentru acest incident.


VIDEO PROTVPLUS.RO