Dupa modelul Prima Casa, Guvernul a infiintat programul "Prima Reabilitare"

Dată publicare: 01-07-2010 00:00
Dată actualizare: 06-11-2012 16:45


UPDATE: In premiera, sunt vizati si proprietarii, nu doar asociatiile de locatari cum s-a intamplat pana acum. Toti cei care vor sa-si izoleze termic casa ori apartamentul se imprumuta la banca pentru lucrari, iar statul va garanta creditul.
 

Ca sa intre in program, proprietarii unui apartament sau ai unei case au nevoie de-o evaluare energetica a cladirii si a structurii de rezistenta plus un proiect tehnic al lucrarilor.

Cu aceste documente se vor adresa bancilor acceptate in program care le dau banii cu imprumut. Creditul trebuie rambursat in 5 ani, iar dobanda ar putea fi de cel mult 8%. Vestea buna este ca statul o plateste integral.

Suma pentru izolarea termica a unui bloc unde sunt 20 de apartamente ar putea ajunge la 50.000 de euro, iar pentru o casa de 100 de metri patrati la 5.000.

Pe langa izolare termica, banii luati prin acest program pot fi folositi si pentru "achizitionarea cu montaj a centralei termice de bloc, de scara respectiv al centralei termice unifamiliare".

Programul aprobat joi de Guvern ar urma sa intre in vigoare in doua saptamani. El se adreseaza proprietarilor care vor sa-si izoleze casele cu banii lor, imprumutati in conditii avantajoase. In paralel, va functiona si programul de reabilitare termica a blocurilor cu finantare in proportie de 80% de la stat.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO