Delicatesele pe care turistii de pe litoral le pot degusta la "Festivalul Scoicilor". Cat costa o portie
Miroase a mare si a vacanta in Piata Ovidiu din Constanta, unde cei mai iscusiti bucatari de pe litoral sunt prezenti la ''Festivalul Scoicilor''.
Timp de trei zile vor gati midii dupa cele mai bune si indraznete, retete. Organizatorii estimeaza ca pana la final vor fi vandute 5 tone de scoici, culese din Marea Neagra.
Organizat in premiera pe litoral, la Festivalul Scoicilor participa cele mai cunoscute restaurante pescaresti de la malul marii. Este o placere sa ii vezi pe chefi gatind in aer liber.
Un maestru bucatar de loc din Chile ne incanta cu midii facute in sos gorgonzola
Cesar Alonso Valasques Baez: Reteta e combinata, cu vin alb, cu smantana si gorgonzola putem spune ca e mediteraneana"
Romanii apreciaza si pastele cu midii.
Tot aici gasiti scoici in sos alb, rosu, cu usturoi, cu patrunjel, cu vin, fara, pe plita, la ceaun ori in tigai uriase - de toate felurile si pentru toate gusturile. Aceste fructe de mare sunt aduse numai din Marea neagra.
Bogdan Dumitru, organizator Festivalul Scoicilor: "Scoicile de aici se trag, te duci pe plaja si gasesti scoici, era pacat, cum sa nu faci scoici aici. Sa vina lumea sa manance, foarte multa lume nu isi permite sa manance o farfurie de scoici e destul de scumpicica la restaurant, am facut preturi mici, 10 lei pe farfurie sa manance toata lumea scoici"
Gurmanzii recunosc insa ca este greu sa te multumesti cu o singura portie.
Asadar daca nu aveti planuri de weekend sunt asteptati la mare unde pe langa scoici o sa gasiti vreme buna si tarife inca decenta pentru cazare.