Dantes, copilul din Craiova educat de o farmacista, a ajuns in clasa a III-a. Ce spune invatatoarea baiatului despre elev

Ultima actualizare: 10-12-2014 06:59

Baietelul de etnie roma din Craiova, indragostit de scoala, care in urma cu doi ani invata sa faca bastonase cu ajutorul unei farmaciste blande si rabdatoare, este acum in clasa a III-a.

Copilul este printre primii la invatatura si isi viziteaza zilnic prietena in halat alb. De Craciun, isi doreste un computer, ca sa tina pasul cu colegii de clasa, mai instariti.

Daca in urma cu doi ani, doamna Lenuta il ajuta pe Dantes la bastonase, acum cei doi exerseaza tabla inmultirii. Dantes e in clasa a III-a si isi face singur temele. O viziteaza insa in continuare pe "doamna buna de la farmacie".

Copilul e fascinat de noul smartphone al farmacistei, pe care invata sa faca adunari si inmultiri. Si-ar dori un computer, dar la 9 ani isi da seama ca familia lui nu poate sa-i ofere mai mult decat strictul necesar.

"Vine la mine, citeste pe multe produse, imi arata ca stie sa citeasca, facem si calcule, asa, de la distanta, il intreb eu la calcule matematice. Ii place sa se joace pe jocuri. I-l ofer in fiecare zi cu placere, pentru ca nu mi-l strica (n.r. smartphone-ul), e un copil cuminte", a spus Lenuta Vacut, farmacista.

"Eu am grija de ei, din ce fac si eu aici ii intretin, ca alta posibilitate mare nu avem. Copilul si-ar dori un calculator. Da, ar vrea si el. Sa ii deschida si lui mintea mai mult. E foarte inteligent, sa stiti si dumneavoastra. La clasa a III-a el citeste. Care are sase clase nu stie nimic", a spus Aurel Calinescu, bunicul baiatului.

Dantes are si abonament la biblioteca judeteana, unde sta la calculator. A castigat si aici simpatia bibliotecarelor, care il vad zi de zi cum isi face temele suficient de repede incat sa se mai si joace pe computer.

"Mai mult la matematica ne afirmam, deci este un copil care, cu timpul, se poate dezvolta mai mult. Orice copil, cand are informatie mai multa, automat invata mai mult", a spus Virginia Stanescu, invatatoare lui Dantes.

Dantes nu lipseste nicio zi de la scoala. Stie ca e singura lui sansa ca intr-o zi sa-si poata scoate din saracie familia, cu totii nestiutori de carte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO