Cupoanele pentru copiii de gradinita si indemnizatiile pentru revolutionari nu se acorda in 2012

12-11-2011 12:26


Gradinita, revolutionari

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educatiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii prescolari, si va sista indemnizatiile pentru revolutionari.

De asemenea Guvernul va limita reducerile de tarife si gratuitatile la transport.

Masurile vor fi incluse in politica Guvernului in domeniul asistentei sociale, cu obiectivul de redimensionare a masurilor de protectie sociala pentru familiile cu nevoi speciale si dinamizarea masurilor active de "solidaritate familiala".

Conform documentului , masurile avute in vedere de Executiv sunt neacordarea cupoanelor sociale pentru sprijinirea educatiei timpurii, neacordarea indemnizatiilor prevazute de lege pentru luptatorii remarcati prin fapte deosebite in Revolutia din decembrie 1989 si reduceri de tarife sau gratuitati numai in limita a trei calatorii dus-intors sau sase calatorii simple la facilitatile de transport, fara sa fie precizat despre ce tip de transport este vorba.

Conform legislatiei actuale, pensionarii beneficiaza de reduceri la achizitionarea de tichete pentru transortul feroviar in limita a trei calatorii dus-intors in fiecare an, in timp ce pensionarii care au lucrat la CFR au dreptul la 12 calatorii dus-intors.

Membrii de familie ai salariatilor CFR beneficiaza la randul lor anual de 12 calatorii gratuite pe calea ferata dus-intors, iar cei ai pensionarilor, de 6 calatorii gratuite pe calea ferata, dus-intors, anual.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO